Producatorii romani de carne de pasare vor putea exporta in Uniunea Europeana peste doua saptamani. Comisia Europeana a hotarat la sfarsitul saptamanii trecute ca importurilor de carne si preparate din carne de pasare din Romania sa fie reluate, data la care va intra in vigoare hotararea fiind peste doua saptamani.
Potrivit Mediafax, desi UE a oprit importurile de carne de pasare romaneasca inca din octombrie 2005 din cauza gripei aviare, dupa o luna si jumatate importurile s-au reluat, dar numai din cele 16 judete aflate in zone necontaminate cu gripa.
Inainte de depistarea primelor cazuri de pasari infestate cu gripa aviara, Romania a exportat in UE peste 2.500 de tone de carne de pasare, potrivit unor date ale Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR).
Aceeasi sursa mai mentiona ca pierderile inregistrate de industria avicola din octombrie 2005 incepand se ridica la peste 170 de milioane de lei. (M.H.)