Cautare

300 de rezultate pentru "dunarea" (2.81 secunde)
este creatorul unui cronotop in beneficiu personal, asa cum Faulkner a creat Yoknapatawpha, Marquez - Macondo si Llosa - Canudos (chiar daca scriitorul roman nu are densitatea acestora). Geografic, Cartea milionarului se situeaza in tinuturile de la Dunarea de jos.
Totodata, vom afla parerile presedintelui asociatiei Salvati Delta si Dunarea, Liviu Mihaiu, si ale academicianului Dan Munteanu fata de instituirea parcului, dar si cum vad proprietarii de teren proiectul.
El a aratat ca Traian Basescu este primul presedinte care a luat decizia de a trimite catre CNSAS cele peste 1,3 milioane de dosare ale Securitatii de la SRI, a cerut reevaluarea dosarelor de siguranta nationala, a declasificat dosarele fostei arhive a Pactului de la Varsovia si a dosarului Dunarea, a infiintat o Comisie prezidentiala de analiza a comunismului si s-a implicat in rezolvarea crizei din CNSAS.
Dar Chevron foreaza pentru gaze de sist in Dobrogea, unde exista un fluviu subteran de apa dulce, cat Dunarea. Nu va fi pusa aceasta resursa in pericol?
De frica hotilor, unii dintre ei au decis sa ramana in sate sa pazeasca bunurile pe care Dunarea nu le-a inghitit inca.
Sosit ieri la Craiova, pentru a vizita zonele din Dolj in care Dunarea a facut ravagii, ministrul educatiei, Mihail Hardau, a facut un bilant al scolilor afectate de inundatii.
Zeci de mii de hectare de teren arabil pe care s-au facut lucrari toamna trecuta si in aceasta primavara au fost acoperite de ape, Dunarea si ploile torentiale distrugand o parte din munca agricultorilor doljeni.
"Daca ar depinde de mine, eu as opta pentru indiguire pentru ca acum s-a intamplat ca Dunarea sa inunde o zona, dar daca se va revarsa si peste ani atunci cine stie ce parte a satului va inunda.
Vedea Dunarea cum serpuieste in lumina Lunii. Era intr-o perioada buna de relatii cu Iugoslavia si nu se punea problema.
Era impreuna cu un numar mare de martori care au urmarit, cu totii, o aparitie luminoasa, care se strecura printre blocuri, deasupra strazii Edgar Quinet, intre Universitate si blocul Dunarea.
Referitor la decizia declasificarii arhivei ICE Dunarea, Medar a spus ca, dincolo de stabilirea exacta a modalitatii de primire-predare a dosarelor respective, desecretizarea acestora nu poate fi facuta decat de institutiile abilitate de lege.
Astfel, la data hotarata se aflau in orasul care il vazuse pe Mihai Viteazul invingator, dar fusese si martorul martiriului lui Horia si Closca, pe langa cei 1.228 de delegati (deputati) alesi in circumscriptiile electorale cat si ai tuturor institutiilor si organizatiilor politice, culturale, profesionale, de invatamant, religioase, militare, de femei, de sindicat s.a., si peste 100.000 de tarani, muncitori si oraseni veniti din toate partile unde se vorbea romaneste, de la Iza maramureseana pana la Dunarea banateana, din tara Barsei pana la Crisuri potrivit volumului Scurta istorie a romanilor (Constantin C.
Este intemeietor si conducator de gazete si reviste locale, dintre care amintim Sud, Dunarea de Jos, Dialog si Evenimentul de Calarasi, saptamanalul din urma fiind si cel al carui patron a fost.
Pe Facebook am gasit informatii relevante, in unele dialoguri purtate de ing Titus Cristescu, in special cu publicistul Florian Popa Micsan, originar din Calarasi si interesat de punerea in valoare a acestui oras de la Dunarea de Jos.
Trebuie sa primim 1,5 miliarde de lei vechi pentru lucrarile realizate la Stadionul Dunarea. Pentru Patinoar trebuie sa primim 3 miliarde de lei vechi.
Totodata, Constantin Buchet a declarat ca membrii comisiei mixte nu s-au mai intrunit ieri pentru a analiza solicitarea presedintelui Traian Basescu, de a declasifica dosarul "Dunarea", precum si toate documentele care ar putea sa ateste colaborarea sau nu cu fosta Securitate a actualilor oameni politici.
Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a decis in sedinta din 24 iulie 2006 desecretizarea dosarelor SRI privind demnitarii si politicienii, odata cu cea a desecretizarii arhivei "ICE Dunarea".
La intrebarea "Credeti ca desecretizarea arhivelor Dunarea va furniza informatii compromitatoare despre Dan Voiculescu?", 46% dintre cei intrebati au raspuns afirmativ, doar 16% afirmand contrariul.
Suma de 40.000 de euro va fi alocata in cazul in care proiectul va primi finantarea externa nerambursabila. Partenerii acestui proiect sint Centrul Cultural "Dunarea de Jos", institutie subordonata CJ, si Muzeul Satului din Cahul, Republica Moldova.
Sunt avantaje exclusiv ale regiunii - Portul Constanta, Dunarea, canalul maritim european, care pot fi puse mai bine in valoare", a aratat Nicusor Constantinescu, presedintele CJC.
google-analytics.com