Consilierii judeteni au aprobat alocarea unor sume pentru co-finantarea unui proiect privind Muzeul Satului si pentru protectia copiilor proveniti din familii aflate in dificultate.

De la inceputul acestei luni a fost infiintat, in orasul Tg. Bujor, Centrul de gazduire pe perioada temporata pentru copiii proveniti din familii aflate in dificultate. Centrul are o capacitate de 20 de locuri si va functiona ca o componenta rezidentiala in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC). In cadrul subprogramului Investitii in Servicii Sociale 2003, finantat de Ministerul Dezvoltarii si Prognozei, a fost implementat proiectul "Centru de gazduire pe perioada temporara pentru copiii proveniti din familii aflate in dificultate", aplicant principal fiind Consiliul Judetului Galati, avind ca scop crearea infrastructurii necesare constituirii unui centru de gazduire care sa ofere servicii specializate acestei categorii de copii. Printr-o hotarire anterioara CJ Galati a aprobat trecerea unei parti din imobilul situat in orasul Tg. Bujor, pe str. General Eremia Grigorescu, in administrarea DGASPC, urmind ca apoi aceasta institutie sa dezvolte centrul respectiv. Prin hotarirea luata la finele lunii trecute, acest centru a fost infiintat legal si isi poate primi in scurt timp beneficiarii.

Bani pentru Muzeul Satului

40.000 de euro au fost alocati, printr-o hotarire de CJ, din fondul de co-finantare al CJ, pentru co-finantarea implementarii proiectului "Muzeul Satului - Gospodarie traditionala". Proiectul respectiv urmeaza sa fie depus in cadrul Programului de Vecinatate Romania - Moldova 2004-2006. Suma de 40.000 de euro va fi alocata in cazul in care proiectul va primi finantarea externa nerambursabila. Partenerii acestui proiect sint Centrul Cultural "Dunarea de Jos", institutie subordonata CJ, si Muzeul Satului din Cahul, Republica Moldova. Bugetul total al proiectului este de 340.000 de euro din care valoarea nerambursabila reprezinta 300.000 de euro, contributia CJ, in calitate de solicitant in cadrul proiectului, fiind de 40.000 de euro. Implementarea proiectului va contribui la imbunatatirea infrastructurii destinate activitatii de turism, diversificarea serviciilor din domeniul turismului, cresterea numarului turistilor, conducind astfel la dezvoltarea economica a judetului.