Conducerea PD a anuntat ieri ca, in ceea ce priveste ultimele atacuri care au avut loc pe scena politica la adresa democratilor si la adresa presedintelui Traian Basescu, partidul nu va intra in nici un joc pentru a nu crea o criza politica de natura sa afecteze stabilitatea tarii si integrarea in UE. Liderul democratilor, Emil Boc, a declarat ca "PD este un partid matur si responsabil", care doreste sa mentina stabilitatea politica. Pe de alta parte, Boc a adaugat ca PD ramane conectat in continuare la cele mai importante probleme pe care le au romanii: integrarea, inundatiile, medicamentele compensate, indexarea pensiilor etc. Mai mult, el a anuntat ca sambata va convoca Colegiul Director al PD pentru ca ministrii democrati sa prezinte un raport in fata partidului cu privire la temele integrarii in UE si parcursul ministerelor.

Basescu, aparat de fostii camarazi de partid

Desi nu au vrut sa comenteze acuzele liberalilor, democratii au tinut sa-i ia apararea fostului lor lider, Traian Basescu. Astfel, vicepresedintele Liviu Negoita a declarat ca presedintele Basescu si PD isi respecta angajamentele luate in fata cetatenilor, iar PNL are o problema la acest capitol, pentru ca s-a indepartat de agenda stabilita cu partenerii din PD.
El a aratat ca Traian Basescu este primul presedinte care a luat decizia de a trimite catre CNSAS cele peste 1,3 milioane de dosare ale Securitatii de la SRI, a cerut reevaluarea dosarelor de siguranta nationala, a declasificat dosarele fostei arhive a Pactului de la Varsovia si a dosarului Dunarea, a infiintat o Comisie prezidentiala de analiza a comunismului si s-a implicat in rezolvarea crizei din CNSAS. Negoita a conchis ca nu intelege de ce unii liberali il critica pe Basescu pe motiv ca nu ar dori deconspirarea Securitatii, toate atacurile fiind, de fapt, nefondate.

Colaborarea cu PSD, exclusa

Cu privire la posibila colaborare cu social-democratii, Boc a declarat ca "n-a existat si nu exista nici un fel de colaborare politica, de negociere politica intre PD si PSD". El a precizat ca nu este vorba de nici o colaborare cu PSD, ci doar de "o discutie punctuala pe algoritm parlamentar, pe functii", care exista dintotdeauna in parlamentarismul din Romania. Totodata, vicepresedintele Vasile Blaga a adaugat ca "in programul politic al PD exista o teza in care se precizeaza ca nu se va face nici un fel de colaborare cu PSD si cu PRM". Cu privire la votul favorabil pentru motiunea de cenzura, pe care are de gand sa o depuna Opozitia, Boc a spus ca "democratii nu vorbesc despre lucruri virtuale", adaugand ca PD este cel mai disciplinat partid, care da voturile in functie de deciziile Biroul Politic National al partidului.