Cautare

2935 de rezultate pentru "dezvoltare" (4.71 secunde)
Iar tarile care vor fi profitat cel mai mult de pe urma acestui fapt sint tarile in curs de dezvoltare, cu o medie de 6,1%.
Turismul reprezinta pentru Romania sectorul economic care dispune de un valoros potential de dezvoltare, neexploatat inca suficient si care poate deveni o sursa de atractie atit a investitorilor cit si a turistilor straini, insa acest lucru este ingreunat de concurenta puternica din partea tarilor invecinate (Ungaria, Bulgaria, Croatia) si de amploarea problemelor legate de competitivitatea turismului romanesc.
Programul de dezvoltare a incubatoarelor tehnologice si de afaceri are ca scop principal dezvoltarea sectorului IMM din Romania, prin crearea de noi locuri de munca in perioada defavorizate din judetele respective.
Orban a mai aratat ca, intre 2007 si 2013, Romania va primi anual circa 4% din PIB pentru dezvoltare si modernizare, iar o parte din acesti bani vor putea fi accesati de companii doar pe baza de proiecte.
Uniunea Europeana (UE) aloca 4,3 milioane de euro pentru alinierea agriculturii romanesti la standardele comunitare, sumele fiind atribuite pentru realizarea retelei de informatii contabile, dar si pentru dezvoltarea Autoritatii de Management pentru Dezvoltare Rurala, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.
In acest sens, Romania va primi 21,87 milioane de euro pentru proiecte de gestionare a deseurilor in regiunile de dezvoltare Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Nord Vest si Bucuresti - Ilfov, se arata intr-un comunicat al Ministerului Integrarii Europene (MIE).
"Sectorul turistic mondial inregistreaza noi recorduri de crestere, dar ceea ce este cu adevarat interesant este modul in care tari mici, aflate in curs de dezvoltare, precum Muntenegru, Romania, Namibia si Brunei reusesc sa foloseasca industria turistica si de calatorii ca instrumente de dezvoltare a economiei in general.
Statisticile arata ca piata de capital a crescut continuu si este in permanenta dezvoltare.
Spre exemplu, directorii generali ai institutelor de cercetare-dezvoltare subordonate MEC vor incasa in total in acest an salarii, sporuri si prime in valoare de circa 130.000 de lei brut (1,3 miliarde de lei vechi), potrivit Mediafax.
Directia Agricola pentru Dezvoltare Rurala acorda cultivatorilor de legume si cereale numeroase facilitati pentru imbunatatirea conditiilor de trai din zonele rurale. ... Directia Agricola pentru Dezvoltare Rurala Constanta deruleaza si anul acesta "Programul Fermierul", iar pana acum au fost depuse 140 de cereri - dosare inregistrate.
Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" din Constanta, ecosistemul Marii Negre continua sa fie amenintat prin adaosul de poluanti, in mod special ingrasaminte chimice (nutrienti).
Sub motto-ul "Painea nu are culoare politica", in cadrul conferintei de presa organizate in cursul zilei de ieri de catre Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din cadrul Consiliului Judetean Constanta a fost prezentata situatia dezastruoasa in care se afla agricultura judetului nostru in acest moment.
MTCT precizeaza ca Programele Operationale sunt documente aprobate de Comisia Europeana pentru realizarea acelor prioritati sectoriale si/sau regionale din Planul National de Dezvoltare care sunt aprobate spre finantare prin Cadrul National Strategic de Referinta.
Incepand de azi, BCR va intra intr-un program de integrare si dezvoltare care va dura 18 luni, dupa care se va putea spune ca BCR va fi total integrata in Erste, potrivit directorului de dezvoltare Erste Bank, Manfred Wimmer, citat de NewsIn.
Romania va fi in stare sa cheltuiasca doar 20-25% din fondurile UE pentru dezvoltare rurala, este de parere directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Laszlo Klarik, citat de NewsIn.
Camerele Agricole vor efectua activitati de consultanta agricola, imbunatatiri funciare, impadurire a terenurilor degradate, dezvoltare a retelei de drumuri forestiere si aplicare a proiectelor de dezvoltare locala.
Profitul net al BCR s-ar putea tripla in urmatorii trei ani fata de nivelul estimat pentru acest an, de 250 de milioane de euro, potrivit planului de dezvoltare, prezentat ieri de actionarul majoritar Erste Bank celor cinci societati de investitii financiare (SIF), care detin 30% din actiunile BCR.
Onno Simons a afirmat ca acest buget de solidaritate pentru dezvoltare economica si sociala va fi folosit in principal pentru politica agricola si dezvoltare rurala - 45% si pentru fondul social, fondul de dezvoltare regionala si fondurile de coeziune - 35%.
Reprezentantii Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR) 1903 au semnat vineri, la Craiova, un acord de parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) 4 Sud-Vest Oltenia, pentru colaborarea privind proiectele cu finantare UE, din fondurile disponibile incepand cu a doua jumatate a acestui an.
Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Sud-Vest Oltenia a semnat recent un acord-cadru cu Ministerul Integrarii Europene (MIE) prin care preia, la nivel regional, o serie de atributii in implementarea Programului Operational Regional (POR) referitor la gestionarea fondurilor europene disponibile in perioada 2007-2013.
google-analytics.com