Profitul net al BCR s-ar putea tripla in urmatorii trei ani fata de nivelul estimat pentru acest an, de 250 de milioane de euro, potrivit planului de dezvoltare, prezentat ieri de actionarul majoritar Erste Bank celor cinci societati de investitii financiare (SIF), care detin 30% din actiunile BCR.
Mai mult, potrivit programului de dezvoltare, pana in 2009 banca austriaca vizeaza o crestere anuala a profitului net al BCR cu 40% si un avans de 25-30% pe an pentru veniturile nete din dobanzi. De asemenea, Erste Bank prognozeaza majorarea veniturilor nete din comisioane cu 15-20% anual.
Erste Bank a anuntat ca intentioneaza sa obtina in acest an un profit net cu 20% peste nivelul aferent anului trecut, de 712 milioane de euro.
Potrivit unor reprezentanti ai SIF-urilor citati de Mediafax, intalnirea a fost convocata special pentru a fi discutate in detaliu documentele si strategia de dezvoltare a BCR, care vor fi prezentate in AGA, programata pentru 17 noiembrie. Sursele citate au comentat ca "indicatorii pentru urmatorii trei ani sunt foarte ambitiosi" si ca Erste nu a facut vreo oferta de cumparare a actiunilor SIF-urilor, ci doar pentru salariatii BCR.
La discutii a fost prezent si vicepresedintele Consiliului de Supraveghere al BCR, Manfred Wimmer, responsabil cu managementul de programe la nivel de grup in cadrul Erste Bank.
Mai trebuie spus ca activele BCR depasesc 10 miliarde de euro, plasand-o pe primul loc in topul bancilor din Romania. (Mugur Cosmin)