Cautare

2935 de rezultate pentru "dezvoltare" (3.27 secunde)
Acesta a afirmat ca Romaniei i-a lipsit, in ultimii ani, necorelarea planului de dezvoltare national cu planul de dezvoltare european, cele doua planuri de dezvoltare ramanand doar schite strategice diferite.
In ultimii ani, aceleasi autoritati locale au decis ca pentru o dezvoltare normala orasul Constanta are nevoie si de o zona turistica centrala reprezentativa, cum exista de fapt in orice oras care are pretentii de oras turistic.
Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala este formata din fostul ministru Gheorghe Flutur, secondat de deputatii Marian Hoinaru, Stelian Fuia si Valeriu Tabara. ... Comisia pentru Dezvoltare, Lucrari Publice si Locuinte este compusa din fostul ministru Anca Boagiu, presedintele CJ Dambovita, Florin Popescu si senatorul Viorel Arion.
Aici, Adelina Drugan face parte din comisia numarul doi, pentru promovarea programelor integrate de dezvoltare parteneriala locala, judeteana, regionala si europeana.
Acesta face parte din comisia doi a CJ, comisie care se ocupa de promovarea programelor integrate de dezvoltare parteneriala locala, judeteana, regionala si europeana.
Comisia de analiza formata din consilierii cabinetului prefectului de Dolj, Florin Stancu, s-a ferit sa dea vreun verdict referitor la situatia retrocedarilor de la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Simnic. ... Ei au luat decizia de a transfera terenul, deoarece Academia le-a raspuns ca nu stie cat pamant este necesar pentru cercetare-dezvoltare.
"In afara de resursele bugetare, Romania dispune de finantari pe termen lung neutilizate si angajate deja de cativa ani cu Banca Europeana de Investitii, Banca de Dezvoltare a Comisiei Europene, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, in valoare de 3,55 miliarde de euro.
O manifestare inedita, in organizarea Patronatului Local al Intreprinderilor Mici si Mijlocii (PLIMM) Calafat, se deruleaza in perioada 7 - 9 mai, pe ambele maluri ale viitorului pod peste Dunare - in Vidin si Calafat.Forumul "Calafat - Vidin, pol de competitivitate economica transfrontaliera" va marca, in cadrul "Saptamanii Europene a IMM-urilor", organizate sub auspiciile Comisiei Europene, valentele conceptului european al Responsabilitatii Sociale Corporative prin sansa de a prezenta importanta parteneriatului dintre sectorul public si privat, autoritatile locale si ONG-uri, importanta unui comportament responsabil cu privire la felul in care tratam mediul inconjurator si comunitatile in care lucram si traim.Evenimentul pune fata in fata administratiile publice locale si regionale, reprezentantii guvernelor, institutii si agentii cu preocupari in domeniul dezvoltarii regionale durabile, structuri reprezentand IMM-urile, structuri care gestioneaza fonduri de finantari nerambursabile, firme, societatea civila, mass-media, cu scopul determinarii unei explozii in ceea ce priveste dezvoltarea socio-economica a zonei transfrontaliere Calafat - Vidin, a ridicarii gradului de atractivitate a acesteia.Calafatul s-ar putea transforma intr-un pol de dezvoltare urbanaAflandu-se la o a doua editie ca si Forum transfrontalier, actiunea initiata de PLIMM Calafat va concerta pentru trei zile eforturile tuturor participantilor de a transforma zona Calafat intr-un pol de dezvoltare urbana cu relevanta nationala si internationala, prin parghia cresterii competitivitatii economice a IMM-urilor si sustinerea reala a antreprenoriatului, avand ca moto:
"Judetul Constanta are un potential de dezvoltare urias, daca autoritatile locale stiu sa-l exploateze", a afirmat, cu aceasta ocazie, Ramona Manescu.
In cadrul acestui document au fost prevazute restrictii financiare legate de faptul ca valoarea maxima a unui proiect ce vizeaza reabilitarea infrastructurii publice nu trebuie sa depaseasca 90 de milioane de lei", se arata in referatul intocmit de Serviciul elaborare proiecte si programe de dezvoltare al Primariei Craiova.
Victor Surdu va fi seful Departamentului de agricultura si dezvoltare rurala, Ioan Darzu la Departamentul pentru industrie alimentara si siguranta alimentara, iar seful Departamentului de afaceri europene va fi Cristian Dumitrescu.
Comisia pentru Dezvoltare din Parlamentul European a organizat audierea cu tema "Palestina - reconstructie si dezvoltare", al carei invitat a fost Tony Blair, trimisul special al Cvartetului pentru Pace in Orientul Mijlociu.
A continua sa imprumutam pentru cheltuielile noastre interne si nu pentru dezvoltare ar fi o eroare care ne condamna sa ramanem tot mai in urma fata de statele dezvoltate ale UE, a spus Basescu.
Comunismul a rupt, brutal, elanul natural de dezvoltare si i-a imprimat un curs fortat, artificial si criminal ca orice experiment ideologic totalitar. ... Asadar, dupa 10 ani de retardare, tara noastra se angajase intr-un curs de dezvoltare, care parea ireversibil:
7/2006 privind instituirea Programului National de Dezvoltare a infrastructurii din spatiile rurale 2. ... alocarea resurselor in cadrul Programului National de Dezvoltare a infrastructurii, aprobat prin OUG nr. ... 251/2011 privind aprobarea normelor de metodologice pentru aprobarea proiectelor prioritare din cadrul Programului National de Dezvoltare a infrastructurii 4.
In timpul totalitarismului comunist a avut loc o accelerare a procesului, care, dincolo de celelalte aspecte ale sale, de ordin politic si social, a avut caracterul unei dictaturi de dezvoltare.
Liderii Uniunii au reactionat cu un proiect-replica la modificarea Constitutiei si la amendarea legilor electorale, au contracarat reorganizarea propusa de presedinte cu un proiect propriu de dezvoltare regio¬nala si au identificat o alta solutie in locul comasarii alegerilor locale cu parlamentare.
Domeniile sale de specialitate sunt finantele publice, economia de dezvoltare si economia de securitate nationala. Cercetarile sale variaza de la impozitarea in tarile in tranzitie si in curs de dezvoltare, la economii subterane, antreprenoriat si regulamente economice.
Liderul partidului Alianta Noastra Romania, Marian Munteanu, a transmis un mesaj de felicitare noului sef de la Casa Alba, iar pentru viitor spera la o dezvoltare importanta in ceea ce priveste parteneriatul strategic dintre SUA si Romania.
Presedintele Klaus Iohannis foloseste orice mijloace pentru a impiedica guvernul sa puna in opera Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI). ... Cu atat mai rau suna un Fond Suveran de Dezvoltare.FSDI va cuprinde actiunile detinute de stat in circa 200 de companii.
google-analytics.com