Cautare

389 de rezultate pentru "cereale" (8.32 secunde)
"Un pret de 5.000 ar rezolva problema", a declarat Laurentiu Tor, presedintele unei asociatii a producatorilor de cereale. ßi asta pentru ca ar acoperi cheltuielile si s-ar putea inregistra si un mic profit.
Grupurile de producatori sunt organizatii economice care se constituie si functioneaza la initiativa libera a producatorilor agricoli pentru valorificarea anumitor categorii de produse (cereale si plante tehnice, plante medicinale si aromatice, culturi specializate - tutun, hamei, legume si cartofi, fructe, struguri de vin, ciuperci de cultura, flori si plante ornamentale).
La cereale paioase costurile de infiintare se situeaza intre 13-15 milioane lei/ha, in timp ce rata profitului atinge 10-16%, arata datele Institutului de Economie Agrara.
In cursul zilei de ieri, 2 august a.c., a avut loc o intalnire la sediul Directiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala Constanta, intre Asociatia Fermierilor de Cereale din Tulcea si Constanta si o firma din Austria, care a prezentat si lansat pentru agricultori trei noi soiuri de grau si un soi de orz de toamna.
De asemenea, au mai fost verificate in special societatile care produc si comercializeaza cereale si cele care industrializeaza produsele. Controalele s-au soldat cu amenzi de 735 de milioane de lei vechi.
Producatorii si procesatorii din industria de morarit si panificatie au convenit, in cadrul Consiliului pe produs la cereale, ca nu e necesara o interventie pe piata griului in acest an.
carne (numai abatoare noi si modernizari), legume, fructe si cartofi, vin, cereale, lapte si produse lactate; pentru investitii in exploatatiile agricole:
Desi inundatiile si inghetul au distrus o mare parte dinn terenul agricol utilizat anul acesta, productiile de cereale au crescut in mod semnificativ, asta mai ales in cazul culturilor de floarea soarelui, orzoaica de primavara si rapita care au fost reinsamantate pe terenurile afectate de calamitati.
Investitia ar putea fi plasata intr-unul din judetele din sudul Romaniei, zona favorizata pentru stabilirea locatiei de existenta culturilor de cereale.
Alte domenii in care s-a depistat ca nu se platesc taxele si impozitele sunt alcool si bauturi alcoolice cu datorii la buget de 24,5 milioane de lei, tutun cu 2,1 milioane de lei, agricultura cu 29 de milioane de lei, cereale, produse de morarit si panificatie cu 12 milioane de lei, activitate bancara si de asigurari 19,8 milioane de lei si cluburile sportive cu datorii de 4,1 milioane de lei.
In acest sens, BRM vrea sa lanseze in primul semestru al lui 2007 ringuri pentru tranzactionarea de cereale, produse petroliere, metale, lemn si creante comerciale.
Alt motiv care a determinat scumpirea oualor, dar si a altor produse alimentare este cresterea pretului la cereale si la energia electrice.
Pentru creditele destinate achizitionarii de masini si utilaje agricole pentru ferme vegetale si zootehnice, nivelul reducerii sumei de rambursat e de 25%, iar pentru creditele pentru investitii in depozite pentru cereale si oleaginoase suma de rambursat se reduce cu 30%.
In ceea ce priveste agricultura, volumul productiei de cereale a scazut fata de 2005, din cauza diminuarii suprafetei cultivate care a fost mai mica cu 12,5% decat anul trecut.
Potrivit unei liste stabilite de Comisia Europeana, stocurile de carne, lapte si produse lactate, cereale, faina, orez, malt, dar si de usturoi, margarina sau zahar vor fi penalizate dupa 1 ianuarie 2007.
Potrivit aceleiasi surse, pentru obtinerea productiei de motorina estimate de investitorul german, ar fi necesare 50.000 de tone de cereale.
Numai in afacerile cu cereale au fost cercetate 258 de firme si s-au intocmit 29 dosare penale, pentru prejudicii de peste 200 miliarde lei, alte 96 de firme fiind "calcate" in afacerile cu fier vechi, pentru 6 dintre ele intocmindu-se dosare penale, cu un prejudiciu de 10 miliarde lei.
"Vor primi intre 30 de euro pe hectar (pentru cereale, culturi oleaginoase si culturi proteice) si 216 euro pe hectar (sfecla de zahar, orez, hamei)", a afirmat directorul APIA Dolj.
Alexandru Bude spune ca, daca in cazul culturilor de toamna precum grA¢ul si alte cereale nu s-au inregistrat pierderi cauzate de inghet, in cazul soiurilor precum rapita de toamna pierderile au fost cauzate de stoparea cres-terii.
Constanta, societate care se ocupa cu achizitionarea si comercializarea cerealelor, au fost inregistrate in contabilitatea societatii marfuri care nu existau faptic in gestiune, iar pentru suma de 60.000 lei primita avans de la o societate din Tulcea, pentru livrari ulterioare de cereale, nu s-a evidentiat TVA colectat in suma de 9.579,83 lei.
google-analytics.com