O companie spaniola la care este actionar si presedintele Real Madrid, Ramon Calderon Ramos (foto), intentioneaza sa investeasca 100 de milioane de euro in Romania, intr-un complex de ferme de porci, o fabrica de nutreturi si un abator, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.
Grupul spaniol Rupork, promotorul investitiei, doreste sa realizeze un partene-riat cu 300-500 de fermieri romani, afa-cere in urma careia ar rezulta aproximativ 2.000 de locuri de munca, informeaza NewsIn. Afacerea va consta in cresterea porcilor in microferme, animalele urmand sa fie cumparate pentru abatorizare. Investitia ar putea fi plasata intr-unul din judetele din sudul Romaniei, zona favorizata pentru stabilirea locatiei de existenta culturilor de cereale.
Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, s-a intalnit marti cu presedintele Real Madrid, acesta fiind insotit de mai multi investitori spanioli. Flutur a spus ca investi-tia este binevenita si le-a prezentat spanio-lilor facilitatile oferite mediului de afaceri de catre Guvernul roman. Oficialul de la Agricultura a adaugat ca Romania favorizeaza dezvoltarea de ferme si de unitati de procesare a carnii, care sunt utile pentru dezvoltarea mediului rural.