Cautare

389 de rezultate pentru "cereale" (2.95 secunde)
Pe piata la disponibil se tranzactioneaza marfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de marfuri, in cadrul a noua segmente - produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale si ringul contractelor de procesare combustibili.
De asemeena, seful Administratiei Portuare ne-a mai precizat ca s-au inregistrat cresteri la grupele de marfuri cereale - crestere cu 224,35%, aceasta fiind reflectata de productia agricola buna inregistrata anul trecut in Romania si in tarile Europei Centrale si de Est;
- licentierea depozitarilor care stocheaza semintele de cereale, leguminoase boabe, oleaginoase si alte seminte destinate consumului uman, animal, industrializarii si comercializarii Licenta de depozit se emite la solicitarea depozitarului de catre MAPDR Depozitele licentiate vor avea dreptul de a emite fiecarui fermier care aduce la depozit seminte de consum, la solicitarea acestuia, un certificat de depozit.
Reprezentantii asociatiilor producatorilor agricoli din tara se plang ca anul acesta un kilogram de grau este mai ieftin decat un covrig de 50 de grame si, din cauza pretului mic al graului, ar putea renunta sa mai cultive suprafete mari cu cereale.
Programul guvernamental "Primul Siloz" prevede ca producatorii de cereale sa-si poata depune productia la depozite licentiate de Ministerul Agriculturii. Cerealele vor fi depozitate pe categorii de calitate a granelor, iar producatorul va primi un certificat in care va fi mentionata cantitatea depusa.
Sefii Finantelor sustin ca zona de risc mare de evaziune fiscala pentru judetul Dolj se regaseste in operatiunile de comert cu cereale sau cu materiale refolosibile (deseuri).
• Cresterea preturilor la legume si fructe cu 10%; • Productia de grau se va diminua cu aproximativ 30%, Romania riscand ca devina importator de cereale.
Intr-un raport recent al Consiliului Concurentei, se arata ca jumatate din productia si comertul cu cereale, evaluata de patronate la 11 miliard de euro, se face la negru.
"La cereale a inceput sa apara fenomenul de 'black-point' (innegrirea embrionului cerealelor). In loturile de seminte cu embrionul innegrit, procentul de granulatie este mai scazut.
Potrivit aceluiasi ordin, si porumbul, graul, orezul si alte cereale pot contine 0,1 mg/kg de Furadan. In cazul citricelor, morcovilor, ustoroiului si cepei, ministerul este chiar mai tolerant, admitand 0,3 miligrame de pesticid pentru fiecare kilogram.
Cerealele bio constituie agricultura viitorului. Acest punct de vedere este sustinut de Ovidiu Portariuc, administratorul celei mai mari ferme ecologice din Botosani.
produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, certificate CO2, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale, medicamente si ringul contractelor de procesare combustibili.
"Anul acesta se vor exporta cereale. Cred ca se vor depasi patru milioane de tone, doua milioane la grau, peste doua milioane la porumb.
- pretul unor produse (metale pretioase, cereale, petrol etc.) a crescut foarte mult in ultima vreme, evolutie care arata teama investitorilor de "cash", acestia investind sume tot mai mari in active pe care le considera mai sigure.
El a explicat ca in vara acestui an, odata ce Rusia a stopat exportul de cereale, a crescut presiunea pe Romania si Bulgaria, iar tara noastra a exportat circa doua milioane de tone de grau.
In aceste conditii, este mai ieftin sa importi cereale decat sa le produci in Dolj". Specialistii in agricultura spun ca lipsa asociatiilor agricole puternice, cu tehnologii de ultima generatie, determina productii scazute, ceea ce face agricultura necompetitiva.
Unul este pe SAPARD, in valoare de 105.000 de euro, si doua sunt pe PNDR si vizeaza achizitia de utilaje in valoare de aproximativ 425.000 de euro (Masura 121) si construirea unui depozit de cereale si achizitia unui pod bascula in valoare de 500.000 de euro (Masura 123).
La cereale si la produse de panificatie spre toamna vom asista la o sistare de preturi si poate chiar la o reducere.
Iar in conditiile unor interventii guvernamentale rapide pe piete, cum a fost cazul Rusiei, care a interzis exporturile de cereale anul trecut, pietele alimentelor ar putea asista la majorari continue de preturi.
Salut raspunsul pozitiv la interventia mea si probabil si a altor colegi, facuta la Ministerul Agriculturii, cu privire la incheierea acordului intre Minister, APIA si CEC, privind acordarea subventiilor pe baza unui credit CEC intr-un procent de 80%, pana la acordarea efectiva a acestora in noiembrie, cu anticipatie, lucru care, pana in prezent, se facea doar pentru fermele zootehnice, nu si pentru culturile de cereale.
google-analytics.com