Cautare

620 de rezultate pentru "ceausescu" (2.67 secunde)
O noua masina a familiei Ceausescu a fost scoasa la licitatie in Bucuresti. Acum 40 de ani, masina era condusa de fiica dictatorului, Zoe Ceausescu.
La fel a gandit si in cazul primului presedinte al R.S.R., tovarasul Nicolae Ceausescu, in 1974 - Nu era altul mai bun! Poporul s-a prezentat la referendumul organizat de Ceausescu si a fost de acord cu modificarea Constitutiei, aproape in unanimitate.
Am primit ieri o inregistrare a unui film difuzat la o televiziune in Italia despre preferintele sexuale ale sotilor Ceausescu. ... Si, probabil, se va face din nou legatura cu Ceausescu, cu naravurile familiei depravate si de neputinta romanilor de a scapa de "vraja" si "exemplul" dictatorilor.
Marx, Engels, Lenin si Ceausescu.
Ceausescu l-a reabilitat cu credinta intima ca el insusi a intrat in galeria ilustrilor domnitori ai neamului. ... Palatul Cotroceni nu este insa un loc prielnic pentru dreapta, poate si pentru ca, atat cat a stat aici, nu s-a ingrijit sa reconstruiasca biserica daramata de Ceausescu.
Presedintele Partidului Umanist, Dan Voiculescu, si-a reglat ieri toate conturile cu cei care l-au acuzat ca a avut legaturi cu fosta Securitate si ca s-ar fi folosit de banii lui Ceausescu.
Acum trebuie sa ni se spuna daca se face un pas in plus si se poate desecretiza si cea operativa“, a afirmat el, adaugand ca a hotarat desecretizarea arhivei “tocmai pentru a se afla cum au fost folositi banii lui Ceausescu, si nu pentru acuzatii asupra unor persoane“.
Noi nu aveam nici nevoie si nici incredere in ‘89 sa asteptam 6 luni, ca sa ne organizeze Ceausescu alegeri, la care el sau fiul lui sa nu participe.
2 din 26 decembrie 1989 (a doua zi dupa condamnarea si executarea cuplului dictatorial Nicolae si Elena Ceausescu), care avea supratitlul "Reporter de front", titlul "Blugii ne erau plini de sange" si subtitlul "Calfele cizmarului trageau in noi ca in iepuri".
Este de-a dreptul aberanta si ticaloasa afirmatia unora ca responsabili de actiunea terorista declansata in seara de 22 decembrie (si deci de victimele acesteia) ar fi cei ce s-au constituit in noaptea de 22 decembrie in nucleul Consiliului Frontului Salvarii Nationale - noua structura provizorie de putere, constituita dupa rasturnarea regimului si fuga lui Ceausescu.
"Dar nu aduna prostii de genul daca faceam glume despre Ceausescu. ... Si daca pe timpul lui Ceausescu tata cu fiu sau frati nu avea voie navige, la ei a fost insa o exceptie:
Am accesat palatulsnagov.ro si am aflat ca "Palatul Snagov a fost construit in anii 30 de catre Printul Nicolae si extins in anii 80 de familia Ceausescu.
A descoperi tainele unor cladiri istorice precum Castelul Teleki, Castelul Pogany, Cula Greceanu sau Vila de la Predeal a lui Ceausescu in calitate de proprietar, nu doar de vizitator ar putea parea un simplu joc al imaginatiei.
Or, atA¢ta vreme cA¢t Besoiu, de pilda, recita intr-una dintre poezii despre Ceausescu si apare chiar in numarul din 22 decembrie a€™89 din ScA¢nteia, cu un articol de fond in care il apara pe Ceausescu, astfel de oameni nu aveau de ce sa fie facuti de Securitate colaboratori, pentru ca erau cu regimula€œ, a declarat Marius Oprea.
"Este un fost apropiat al familiei Ceausescu si este un fost sef al SIE care nu a facut nimic pentru deconspirarea Securitatii", a mai spus liderul PIN despre Ioan Talpes.
Colaborationistii din cultura sunt la fel de culpabili ca aceia ai Securitatii, deoarece, daca unii au fost bratul inarmat al PCR, ceilalti au inaltat ode lui Ceausescu, si de aceea trebuie sa-si ia la revedere de la lumea politica, sustine ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu.
Isi doreste probabil sa fie inca 20-30 de ani presedinte, ca Ceausescu... ... "Nu ne-am dorit sa scapam de Ceausescu in '89 ca sa avem acum un mic Putin.
Compozitorii lui Ceausescu Liderul Uniunii compozitorilor nu a dezvaluit ieri liste cu compozitorii care au colaborat cu PCR, ci s-a limitat la a aduce in fata presei mai multe discuri omagiale cu muzica usoara si de a extrage dintr-o lucrare publicata in 1995 o lista cu circa 100 de cantece dedicate lui Stalin, care contineau si numele compozitorilor lor.
La finalul perindarii prin fosta Casa a Poporului, vizitatorii si-au manifesta admiratia pentru "lucrurile pe care le-a facut Ceausescu si pe care nimeni nu mai este in stare sa le faca" si ca ii incearca o incontestabila invidie pentru parlamentarii nostri, care dorm bine in fotoliile mari si spatioase fara sa-i deranjeze nimeni".
Potrivit lui Gusa, Basescu a recurs la aceasta strategie de campanie, preluand strategia pe care o aplica Nicolae Ceausescu inainte de 1989.
google-analytics.com