In Italia se difuzeaza documentare despre romani. Nu despre olimpici, care iau fata tuturor la matematica si fizica, nu despre inventatori care fac medicamente, nu despre oameni simpli care salveaza vieti. Ci despre... obiceiurile sexuale ale Ceausestilor.
Am primit ieri o inregistrare a unui film difuzat la o televiziune in Italia despre preferintele sexuale ale sotilor Ceausescu. Se spune acolo ca dictatorul roman era, in vremea lui, cel mai mare colectionar de filme porno din estul Europei. Si ca Elena isi alegea baietii cu care urma sa experimenteze noi pozitii sexuale. Prietenul meu roman mi-a marturisit ca nu stia aceste amanunte despre familia impuscatului. Si ca, de 5 ani, de cand sta in Italia, nu a vazut astfel de afirmatii pe post. Acum, era momentul. Ca sa ne vedem originile. Ca o explicatie a celor ce se intampla in Italia acum cu romanii. Toti sunt obsedati sexual, hoti periculosi si ucigasi.
I-am spus italianului ce o sa urmeze de-acum incolo la televizor, la ce sa se astepte. Filme despre teroristii romani, coordonatori de retele infractionale de la Galati, mana in mana cu Sacalul si Osama. Romania va fi descrisa drept cuibul irakienilor, care apoi se folosesc de granitele nesecurizate pentru a ajunge in Occident. Tara noastra va fi descrisa drept locul unde "concubinele de profesie" aduna cei mai periculosi mafioti din Europa. Asteptati doua saptamani! Deja, jurnalele italiene au inceput sa scrie articole micute despre teroristii din Romania si despre prostituatele romance care iau fata celor italience. Si, probabil, se va face din nou legatura cu Ceausescu, cu naravurile familiei depravate si de neputinta romanilor de a scapa de "vraja" si "exemplul" dictatorilor. Suntem ceea ce am fost, vor spune ei.