Cautare

222 de rezultate pentru "brigitta bulgari" (4.82 secunde)
Tinerii romani, bulgari sau ucraineni sunt angajati in cluburi, magazine alimentare si restaurante, pline de turisti in timpul verii, dar aproape parasite iarna.
Topul de anul acesta include 48 de rusi, 15 ucraineni, 14 polonezi, 9 romani, 4 sarbi, 3 cehi, 3 croati, 2 bulgari si 2 lituanieni.
26 septembrie, zi considerata istorica, deoarece tara noastra, alaturi de vecinii bulgari, a primit confirmarea ca va adera la UE in doar cateva luni, pentru multi craioveni nu reprezinta nimic concret.
Anglia face discriminare Dupa multe speculatii in presa britanica, oficialii de la Londra au anuntat, in luna octombrie a anului trecut, ca romanii nu vor putea lucra in Anglia decit in anumite domenii, iar guvernul nu va aloca decit 20.000 de permise de munca pentru romani si bulgari.
Agricultorii romani si bulgari vor avea motive sa cultive anul acesta mai multe rosii pentru bulion.
In baza Schemei Lucratorilor Sezonieri din Agricultura - program derulat de Ministerul Britanic de Interne prin intermediul unor operatori autorizati -, cel putin 40% din cele 16.250 de locuri de munca stabilite in acest program urmeaza sa fie alocate lucratorilor romani si bulgari.
Nici la vecinii nostri bulgari situatia nu este mai roz. Peste 30% din forta de munca din Bulgaria traieste si munceste la tara.
"De 1 Mai, preturile practicate in pachetele promotionale de trei si patru zile au fost mai mici decat cele de anul trecut si mai ales decat cele practicate de bulgari", ne-a mai spus presedintele federatiei.
Potrivit acestuia, cetatenii sraini înregistrati la ITM Dolj ca desfasurând o activitate lucrativa sunt arabi, bulgari, greci, italieni, moldoveni si turci.
Tot in cadrul acestei sedinte in plen vor fi prezentati Parlamentului European cei 18 noi europarlamentari bulgari, avand in vedere ca Bulgaria, spre deosebire de Romania, a procedat deja la alegerea prin vot universal a noilor sai reprezentanti in forul legislativ european.
De altfel, primarii comunelor constantene au demarat deja o serie de parteneriate cu omologii lor bulgari, in vederea realizarii proiectelor pentru accesarea fondurilor europene.
Cei mai multi turisti straini care au vizitat litoralul bulgaresc in prima jumatate a lui 2007 au fost romani, numarul acestora ridicandu-se la 540.000, cu o crestere de 120% fata de perioada similara a anului trecut, anunta cotidianul Dnevnik, care citeaza surse ministeriale.
Turistii romani au umflat si anul acesta buzunarele hotelierilor bulgari. Astfel, cei mai multi turisti straini care au vizitat Bulgaria in intervalul ianuarie-septembrie 2007 au fost romani, respectiv 1,3 milioane de persoane, in crestere cu 40% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit dnevnik.bg.
Turistii romani au umflat si anul acesta buzunarele hotelierilor bulgari. Astfel, cei mai multi turisti straini care au vizitat Bulgaria in intervalul ianuarie-septembrie 2007 au fost romani, respectiv 1,3 milioane de persoane, in crestere cu 40% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit dnevnik.bg.
La eveniment au participat reprezentanti ai beneficiarilor locali, condusi de primarul Zamfir Iorgus, o delegatie a partenerilor bulgari, printre care si primarul din Dobrici, Nicolay Angelov, ales in urma cu cateva saptamani, alaturi de reprezentanti ai finantatorilor proiectului.
Formalitati prea multe care dureaza prea mult! Acesta este principalul motiv pentru care directorul Santierului Naval Damen Galati, Gelu Stan, a renuntat sa mai aduca forta de munca din Vietnam.
Daca maine as avea un eveniment de sarbatorit, mai mult ca sigur locatia s-ar afla pe taramul vecinilor bulgari", a mai spus Oana Butnaru, facand unele comparatii cu nenumaratele incidente nefericite de pe terasele din Mamaia si nu numai.
conferinta "Turism 365 de zile pe an" la Constanta, vizita de studiu a participantilor bulgari pe litoralul romanesc, vizita de studiu a participantilor romani pe litoralul bulgaresc, elaborarea ghidului "Turism 365 de zile pe an", crearea unei baze de date on line a evenimentelor de turism, culturale, crearea prin proiect a polilor de competente "Turism 365 de zile pe an" la Constanta si Dobrici.
De aceea, de multe ori, angajatorii au fost nevoiti sa importe forta de munca. Acelasi lucru s-a intamplat si in Galati. Spre exemplu, Santierul Naval Damen Galati a "importat" muncitori ucraineni si bulgari.
Schema Lucratorilor Sezonieri din Agricultura (SAWS) este deschisa, incepand cu acest an, doar cetatenilor romani si bulgari, intregul contingent (16.250 de locuri de munca) fiind alocat in consecinta lucratorilor din cele doua state.
google-analytics.com