Noua romani figureaza in topul celor mai bogati o suta de est-europeni realizat de revista Wprost, se arata pe extensia web a publicatiei poloneze. Topul de anul acesta include 48 de rusi, 15 ucraineni, 14 polonezi, 9 romani, 4 sarbi, 3 cehi, 3 croati, 2 bulgari si 2 lituanieni. Insumate, averile celor mai bogati 100 de oameni de afaceri din Europa de Est se ridica la 275,5 miliarde de dolari. Dinu Patriciu, care ocupa locul 76, Gigi Becali (89) si Dan Voiculescu (96) se numara printre cei noua cei mai bogati oameni de afaceri de la noi.
Cum era de asteptat, printre cei mai bogati est-europeni se numara si patronii unor prestigioase cluburi de fotbal. Din aceasta perspectiva, topul este dominat de Roman Abramovici, patronul clubului Chelsea, cu o avere calculata de revista Forbes la 18,8 miliarde de dolari anual. Rusul a investit in clubul londonez de fotbal aproape 837 de milioane de dolari in cei patru ani de cand este patron. Al doilea cel mai bogat investitor din fotbal este Mihail Prochorov, patronul CSKA Moscova, cu o avere estimata de revista poloneza la 6,7 milioane de dolari.
Urmeaza Leonid Ferdun, finantatorul clubului rus Spartak Moscova, a carui avere de 4 miliarde de dolari il plaseaza pe locul 19 in topul general. De pe urma investitiilor realizate la clubul bucurestean Steaua, Gigi Becali a intrat pe locul 89 in topul celor mai bogati est-europeni, cu o avere estimata de revista Capital la 500 de milioane de dolari.