Cautare

656 de rezultate pentru "amenzi" (4.54 secunde)
Inspectorii au aplicat acestora amenzi contraventionale de 1,635 miliarde de lei si le-au confiscat produse accizabile in valoare de 82 de milioane de lei.
Consiliul Concurentei a dat ieri cea mai mare amenda din istoria sa: 28,5 milioane de euro care vor trebui sa fie platiti de principalii producatori de ciment din Romania, companiile Lafarge, Holcim si Carpatcement.
Consiliul Concurentei a amendat cu peste 110 miliarde de lei (aproape 3 milioane de euro) Asociatia Armatorilor si Operatorilor Portuari-Fluviali din Romania si patru firme de administrare a porturilor si canalelor navigabile pentru constituirea unui cartel de fixare a tarifelor pe piata serviciilor portuare.
Pentru a-si adapta aparatele de marcat electronice fiscale la cerintele impuse de denominarea leului, firmele vor avea un termen de cinci zile lucratoare, incepand de la 1 iulie 2005.
In ceea ce priveste sanatatea si securitatea in munca, au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale, din care patru avertismente si sapte amenzi in valoare totala de de 10.000 lei.
In aceste cazuri, au fost date amenzi de 14.400 de euro.
Potrivit aceleiasi surse, controlorii au aplicat doua amenzi de cite 750 milioane de lei vechi la doua firme care se ocupau de comercializarea produselor de tutun, care au vindut pachete de tigari ale caror timbre nu prezentau toate elementele de siguranta.
Refuzul contribuabilului si al altor persoane de a furniza informatii la solicitarea organelor fiscale si nedeclararea la termenele prevazute de lege a bunurilor si veniturilor impozabile sau a impozitelor si a altor sume datorate bugetului general consolidat constituie contraventii.
Patru amenzi usturatoare In atentia speciala a comisarilor Garzii de Mediu Galati au intrat pina la ora actuala asapte firme care-si desfasoara activitatea in judetul Galati si care au ca obiect de activitate prelucrarea primara a lemnului.
Pedeapsa cu inchisoarea, amenzi penale usturatoare, acestea vor fi tratamentele de care se vor bucura firmele care vor fi descoperite, de catre organele de control financiar, ca au prejudiciat bugetul statului.
Unii dintre acestia au ajuns sa aiba de achitat amenzi de peste 10.000.000 de lei, lucru care i-a facut pe politisti sa mai treaca cu vederea anumite abateri.
Sunt pasibili de pedepse, amenzi de la 1 la 10% din cifra de afaceri“, a explicat seful autoritatii de concurenta.
De la anul, cei gasiti in neregula trebuie sa plateasca amenzi intre 30 si 50 de milioane de lei si isi vor pierde si certificatele de inmatriculare.
Operatorii de transport privat sau soferii de maxi-taxi vor scoate mai putini bani din buzunar in cazul in care vor fi prinsi ca au incalcat anumite prevederi din regulamentul de organizare si desfasurare a serviciului regulat de transport public local de calatori in municipiul Galati.
Calendarul intocmit de Finante trebuie respectat deoarece depasirea termenelor prevazute atrage dupa sine penalizari si amenzi. Deoarece Codul Fiscal nu a fost inca adoptat in noua forma, calendarul obligatiilor fiscale pentru companii si cetateni ramine relativ asemanator cu cel de anul trecut.
Comerciantii care opereaza reduceri de preturi fara sa respecte prevederile legale risca amenzi cu sume cuprinse intre 20 de milioane de lei si 100 de milioane de lei.
Garda de Mediu si ANPM vor aplica amenzi cuprinse intre 10.000 si 20.000 de lei noi pentru nerespectarea acestora.
In luna ianuarie a.c., comisarii Garzii Financiare Constanta au aplicat amenzi in suma totala de 1.115.640 RON, din care au fost incasate pana la aceasta ora 531.900 RON, a specificat ec.
Astfel, in cazul in care se constata ca refuzul executorului de a incepe executarea silita sau de a indeplini un act de executare silita este nejustificat, instanta de executare il va obliga pe acesta la plata unei amenzi de la 50 la 500 de lei noi.
"In toate pietele Oradiei si Bihorului am efectuat, de cate 3-4 ori pe saptamana controale inopinate, confiscand de la diversi comercianti circa 5.300 de pachete de tigarete si am aplicat amenzi de circa 900 de milioane de lei vechi.
google-analytics.com