Operatorii de transport privat sau soferii de maxi-taxi vor scoate mai putini bani din buzunar in cazul in care vor fi prinsi ca au incalcat anumite prevederi din regulamentul de organizare si desfasurare a serviciului regulat de transport public local de calatori in municipiul Galati.

Alesii locali au decis reducerea sanctiunilor contraventionale pentru diverse abateri savirsite de conducatorii auto de microbuze sau de catre operatori, motivul principal fiind neincasarea amenzilor datorita cuantumului mare al acestora.

Potrivit hotaririi Consiliului Local, aprobate joia trecuta, amenda prevazuta pentru nerespectarea traseului va fi cuprinsa intre 200 si 300 RON, fata de vechiul cuantum care era intre 1000 si 1500 RON. Daca nu vor respecta graficul curselor, soferii vor scoate din buzunar o suma cuprinsa intre 100 si 200 RON, in timp ce pina acum amenda pentru aceasta abatere era cuprinsa intre 700 si 1000 RON. Pentru neeliberarea legitimatiei de calator sanctiunea va fi cuprinsa intre 200 si 400 RON, fata de vechiul cuantum care era situat intre 1500 si 2000 RON, iar oprirea intre statii va fi sanctionata de acum inainte cu sume cuprinse intre 200 si 500 RON.

Ca un element de noutate, va fi sanctionata cu o suma cuprinsa intre 50 si 100 RON afisarea pe parbriz a altor inscrisuri decit placuta securizata ce indica numarul traseului si afisajul cu puncte de reper de pe traseu aprobat de serviciul de specialitate al Primariei. De asemenea aceeasi sanctiune va fi data in cazul in care mijlocul de transport este condus de catre o alta persoana decit cea trecuta in foaia de parcurs.