Cautare

647 de rezultate pentru "amenda" (2.72 secunde)
Pe Nicolaescu l-a luat gura pe dinainte si a declarat ca “nu trebuie insa luat parlamentarilor dreptul de a amenda proiectul in sens pozitiv, de a-l face mai restrictiv acolo unde se considera ca sunt permisive unele interpretari“.
In plus, sunt prevazute sanctiuni cu amenda de la 20 la 50 de milioane de lei pentru “folosirea in monta a armasarilor neautorizati“ si de 20 de milioane de lei pentru functionarea hergheliilor fara autorizatie.
Instanta Tribunalului Vrancea l-a condamnat pe Pintea la un an de inchisoare cu suspendare si la plata a 20 de milioane de lei amenda penala.
Aceasta ar insemna ca absentii sunt pasibili de amenda. Solutia ar fi excelenta, cel putin din punct de vedere moral.
Dimpotriva, dupa armistitiul incheiat cu o saptamana in urma - cand se convenise totusi asupra promovarii legii intr-o forma acceptata de UDMR - PNL s-a razgandit brusc astfel incat Mona Musca a inmanat colegilor maghiari nu mai putin de 17 pagini de "observatii si propuneri” menite a amenda opera UDMR-ista.
I-am spus domnului Ambasador ca justitia independenta romana ma va obliga sa indepartez inscriptia maghiara de pe o cladire monument istoric, in caz contrar imi aplica o amenda contraventionala de 150 de Euro pe zi.
- Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, cauzeaza o vatamare grava, certa si efectiva a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, astfel cum sunt prevazute si garantate de legile in vigoare, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
- ca fiind abuz in serviciu, care se pedepseste cu inchisoare de 6 luni la 3 ani sau cu amenda, O VATAMARE GRAVA, CERTA SI EFECTIVA A DREPTURILOR SAU INTERESELOR LEGITIME ALE UNEI PERSOANE FIZICE SAU JURIDICE, ASTFEL CUM SUNT GARANTATE DE LEGILE IN VIGOARE.
Nereusind sa valorifice atuurile procedurale - din lipsa intelegerii rolului sau, a capacitatii de negociere sau/si a unor propuneri alternative -, opozitia a renuntat la incercarea de a amenda legislatia, ceea ce i se pare prea putin, urmarind pur si simplu blocarea adoptarii ei, prin abuz de procedura:
Comisia juridica a formulat unele amendamente fata de textul venit de la Senat, dar cele mai multe au fost cele care asigura acuratetea legislativa. Deputatii au preluat fara modificari toate articolele la care senatorii redusesera limitele pedepselor sau limita maxima pentru amenda.
De asemenea, redactorul-sef al cotidianului „Evenimentul de Botosani“ s-a ales cu o amenda de cinci milioane de lei vechi in urma unui articol cu referiri jignitoare la adresa rromilor („Nu discriminati tiganii!“), iar Primaria Miercurea Ciuc a fost amendata contraventional cu peste 40 de milioane de lei vechi pentru ca nu a asigurat teren corespunzator sau locuinte pentru o comunitate de 80 de rromi din zona, evacuati cu forta si instalati provizoriu in locuinte total insalubre.
In caz contrar, acestia vor fi sanctionati cu amenda de la 20.000 la 100.000 de lei si confiscarea sumelor rezultate din aceasta vanzare (OUG nr.
Costul controlului medical se suporta din bugetul institutiilor respective, iar persoanele care refuza sa efectueze controlul medical sunt considerate contraveniente si sunt pasibile de sanctiuni cu amenda de 5.000-10.000 de lei noi.
Ea a propus un amendament prin care calomnia sa fie pedepsita cu amenda daca este facuta prin comunicare directa, solicitand ca din textul respectivului articol din Codul Penal sa fie eliminata mentiunea ca fapta poate fi savarsita „prin orice mijloace“.
Va constitui contraventie si se va sanctiona cu amenda de la 2.500 la 25.000 de lei noi raspandirea, vanzarea sau confectionarea de simboluri comuniste, utilizarea in public a simbolurilor comuniste de catre o persoana juridica, promovarea cultului persoanelor vinovate de savarsirea de acte de opresiune in timpul dictaturii comuniste sau promovarea ideologiei comuniste prin propaganda savarsita prin orice mijloace in public de catre o persoana juridica.
"Cand m-am facut eu blonda peste noapte si mi-am taiat breton, mi-am luat amenda", a dezvaluit Simona Gherghe la Antena 1.
Este vorba de amenda penala pe care condamnatul, facut deputat de catre tolerantul popor roman, o are de platit statului evreu, unde are interdicitie de intrare.
Acesti oameni au o slujba extrem de grea, observa el. N-am sa mai protestez cand un politist o sa-mi dea o amenda pentru depasirea vitezei.
Pentru mizeria din localitate, primarul Constantin Vasile a primit o amenda de cinci milioane de lei vechi. Nu acelasi lucru se poate spune si despre localitatea Terpezita, unde conducerea primariei a primit doar un avertisment.
Voi sesiza Garda de Mediu, institutie abilitata sa dea amenzi, iar in acest caz amenda poate sa mearga pana la 300 de milioane de lei.
google-analytics.com