InterCom Film distribuie in Romania filmul Triple 9, care va avea avanpremiera marti, 8 martie, la ora 19.30, la Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City.
Cand o banda de spargatori de banci, formata din politisti corupti si fosti militari este fortata sa dea o lovitura extrem de riscanta in favoarea unui mafiot fara scrupule, membrii ei hotarasc ca singura lor sansa de a reusi este sa distraga atentia Politiei din Atlanta folosindu-se de codul 999 - care inseamna politist ranit.

REZUMAT

Fost membru al Fortelor speciale, MICHAEL ATWOOD (Chiwetel Ejiofor) conduce o banda formata din fosti politisti corupti si fosti militari din Fortele speciale (Anthony Mackie, Clifton Collins Jr., Aaron Paul si Norman Reedus) intr-o actiune de spargere a unei banci, care se termina intr-un sangeros schimb de focuri pentru a scapa din incercuire. Cand a inceput ancheta acestei spectaculoase infractiuni, detectivul JEFFREY ALLEN (Woody Harrelson) nu stia ca propriul sau nepot, politistul cinstit, CHRIS ALLEN (Casey Affleck), a fost partener cu unul dintre talharii din banda care a actionat la Atlanta.
Cand sefa organizatiei mafiote ruso-israeliene, IRINA VLASLOV (Kate Winslet) ii determina pe membrii echipei sa dea o ultima lovitura, aparent imposibila, acestia decid ca singura modalitate de a reusi ar fi sa abata atenyia politiei inscenand un incident cu victime in randul politistilor - cod 999.
Avand o distributie plina de staruri, un scenariu indraznet si o actiune exploziva, Codul Strazii ne furnizeaza o versiune uimitoare si proaspata asupra thrillerului clasic despre jaful bancar.
Open Road Films prezinta Codul Strazii, un film in care rolurile titulare sunt interpretate de Casey Affleck (Out of the Furnace, Gone Baby Gone), Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave, The Martian), Anthony Mackie (Avengers: Ageof Ultron, The Hurt Locker), Aaron Paul (Breaking Bad, Need for Speed), Clifton Collins Jr. (Pacific Rim, Westworld),Norman Reedus (The Walking Dead, The Boondock Saints),Teresa Palmer (Warm Bodies, The Choice), Michael K. Williams (12 Years a Slave, The Road), Gal Gadot (Furious 7, Batman v. Superman: Dawn of Justice), Woody Harrelson (True Detective, The Hunger Games series) si Kate Winslet (Steve Jobs, Titanic).
Codul Strazii este un film regizat de John Hillcoat (The Road, The Proposition) si scris de MattCook (By Way of Helena). Imaginea ii apartine lui Nicolas Karakatsanis (The Drop, Bullhead), iar scenografia lui Tim Grimes (The Wrestler). Montajul e semnat de Dylan Tichenor (nominalizat la Oscar pentru filmul Zero Dark Thirty, There Will Be Blood). Muzica e compusa de Atticus Ross (Gone Girl, The Social Network) Claudia Sarne (Broken City, Days of Grace), Leopold Ross (Blackhat, The Book of Eli) si Bobby Krlic (Crocodile Gennadiy).
Producatorii sunt Keith Redmon (The Revenant, The Beaver), Bard Dorros (Spotlight, Fun Size), Marc Butan (Killing Them Softly, The Road), Anthony Katagas (Unfinished Business, 12 Years a Slave), Christopher Woodrow (Birdman or [The Unexpected Virtue of Ignorance], Legend) si John Hillcoat. Producatorii executivi sunt Steve Golin (The Revenant, Spotlight), Paul Green (The Revenant, The End of the Tour), Tom Ortenberg (Spotlight, Sleepless Night), Peter Lawson (Spotlight, John Wick), Molly Conners (Birdman or [The Unexpected Virtue of Ignorance], Maria Cestone (Child 44, Strangerland), Devil's Knot), Sarah E. Johnson (Birdman or [The Unexpected Virtue of Ignorance], Child 44), Kimberly Fox (Powder Blue, The Echo) si Isabel Dos Santos.

Despre productie

Scriitorul Matt Cook si-a gasit inspiratia pentru primul sau film artistic, Codul Strazii, facand schimb de povesti aventuroase cu un amic, in timpul unei calatorii prin desert.
Mergeam cu masina de la Phoenix la Las Vegas impreuna cu unul dintre cei mai buni amici ai mei, care e agent acoperit la departamentul anti-drog al politiei din Phoenix, povesteste Cook.
Cook a inceput sa lucreze la scenariu de indata ce a ajuns la Los Angeles. Scenariul se deschide cu ideea de loialitate, pentru ca atunci cand un coleg politist este la ananghie, toti trebuie sa sara in ajutor, spune el.
Vroiam sa ne ocupam de raspunsul la intrebarea: Cat de departe ar merge un om pentru fratele sau? si apoi: Care ar fi cel mai rau lucru pe care l-ai putea face?
Odata terminat, scenariul a atras atentia regizorului australian John Hillcoat, renumit pentru The Proposition, westernul sau brutal din 2005, si adaptarea senzationala a dramei post-apocaliptice a lui Cormac McCarthy, The Road.
Avandu-l pe Hillcoat ca regizor, Codul Strazii a atras o multime de actori exceptionali, care au fost mai putin distribuiti in acest gen cinematografic. Printre ei se afla Chiwetel Ejiofor, nominalizat la Oscar, care interpreteaza rolul lui Michael Atwood, un fost soldat din Fortele speciale, care ajunge seful bandei de spargatori. Spre deosebire de Solomon Northup din 12 Years a Slave sau de generosul om de stiinta din The Martian, Michael, interpretat de Ejiofor este orice, dar nu erou.
El este un personaj care nu mai are niciun os intreg in corp, dar care are propriul sau palmares, spune Ejiofor. El este consumat de situatia in care se afla si ingrijorat de faptul ca gangsterii rusi si israelieni i-au rapit copilul, iar acesta e singura fiinta de care ii pasa.
Ejiofor a fost printre primii actori care au acceptat sa joace in filmul Codul Strazii, astfel ca Hillcoat a avut suficient timp sa urmareasca transformarea actorului.
Desi Ejiofor ii da personajului sau o raza de vulnerabilitate, datorata dragostei fata de fiul sau Felix, Michael, care provine din trupele de comando, stie sa manuiasca la perfectie intreg arsenalul de arme pe care-l detine. Timp de o luna si jumatate, inainte de inceperea filmarilor, in vara lui 2014, Ejiofor s-a pregatit cu coordonatorul de cascadorii Mickey Giacomazzi si fostul Navy Seal, Mark Stefanich, pentru a deprinde tehnica de lupta.
Casey Affleck a devenit cunoscut pentru roluri de criminali in filme de succes cum ar fi The Killer Inside Me, sau Ain't Them Bodies Saints. De data aceasta, Codul Strazii i-a oferit actorului sansa de a interpreta un politist onest - Chris Allen.
In trecut am jucat roluri de asasini, criminali si ticalosi, spune Affleck, care a mai jucat alaturi de Woody Harrelson in drama Out of the Furnace.
Personajul lui Chris Allen avea ceva foarte pur. Chris avea conceptii transante despre bine si rau si nu renunta la ele desi era supus la presiuni din toate directiile. Mi se parea interesant sa fac parte din aceasta distributie, alaturi de personaje corupte si violente. Chris nu se schimba prea mult, el ramane ceea ce este cu adevarat.
Acesta nu e Casey pe care-l stim din alte filme, adauga Hillcoat,
Imi place cand actorii joaca roluri diferite fata de ei insisi si fata de rolurile anterioare, asa incat imi place sa vad acum un Casey care a devenit o masina de ucis, aflat in permanenta actiune, dar care in strafunduri este un tip idealist.
Pentru a juca rolul din Codul Strazii, Affleck a trait printre politistii din Atlanta.
Acesti oameni au o slujba extrem de grea, observa el.
N-am sa mai protestez cand un politist o sa-mi dea o amenda pentru depasirea vitezei.
Iti petreci opt ore pe zi, la volanul masinii cu care-ti faci rondul si deodata primesti un apel si te repezi cu 120 km la ora printr-un cartier de locuinte si intr-o fractiune de secunda poti fi ranit sau ucis, sau poti omori pe cineva, daca esti neatent. Dupa ce mergeam cu ei in masina, intr-o zi de munca obisnuita, ma intorceam acasa si dormeam epuizat 15 ore.
In timpul pregatirii, actorul i-a cunoscut pe cativa dintre ofiterii de combatere a crimei organizate, ca si personajul sau din Codul Strazii.
Oamenii din aceste unitati de combatere a crimei organizate sunt foarte inteligenti si inteleg cum functioneaza lucrurile intr-un grad pe care nu l-am anticipat, spune Affleck.
Acesti tipi sunt complet dedicati muncii lor, riscandu-si viata in misiuni periculoase. Faptul ca am putut sa-i cunosc si sa stau de vorba cu ei m-a facut sa-mi inteleg mai bine personajul.
In timp ce Cook incerca sa vina cu un nou tip de ticalos pentru povestea sa de coruptie politieneasca, el si-a gasit inspiratia in asa-zisa Mafie evreiasca.
Am auzit de multe ori de Mafia italiana sau irlandeza, sau de cartelurile mexicane, dar noi vroiam sa facem ceva neobisnuit, ceva unic, afirma scenaristul.
Am descoperit ca exista o multime de evrei rusi extrem de puternici, care infunda puscariile pentru trafic de arme sau alte infractiuni grave. Acestia sunt miliardari, dar pentru un motiv sau altul, ei un sunt prea cunoscuti publicului.
In mod traditional, aceste organizatii criminale ruso-israeliene sunt conduse de un singur lider. Acesti lideri sunt niste semi-zei, ca si Keyser Soze din The Usual Suspects.