Cautare

1354 de rezultate pentru "acte" (3.56 secunde)
In sedinta de joi a Guvernului au fost adoptate 193 de acte normative, din care 34 proiecte de lege, 43 ordonante de urgenta, 12 ordonante si 104 hotarari de Guvern.
Avizata la limita, cu 12 voturi „impotriva“ si 13 „pentru“, actul normativ stipuleaza ca Guvernul al carui mandat a incetat poate aproba acte normative in domeniul respectarii angajamentelor asumate de Romania fata de Uniunea Europeana, precum si cele necesare in cazul producerii unor evenimente ale caror efecte „nu pot fi inlaturate decat prin masuri stabilite prin lege“.
Ordonanta modifica Legea 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului si prevedea ca Executivul al carui mandat a incetat sa poata indeplini pe langa actele privind administrarea treburilor publice si acte normative cu forta juridica de lege, in special in domeniul angajamentelor asumate de Romania in procesul de integrare europeana.
Ministrii implicati nu vor fi tolerati Tariceanu a adaugat, in ceea ce priveste grupurile de interese economice, ca „in sapte luni de guvernare nu au existat acte de decizie ale Guvernului, hotarari de guvern, ordonante - simple sau de urgenta - care sa poata sa fie considerate a fi in favoarea vreunui grup de interese“.
Pentru unele aspecte semnalate avem deja solutii, cum ar fi posibilitatea elaborarii unui act normativ pentru constituirea unui Consiliu Provizoriu al Reprezentantilor Romanilor din Diaspora, pe langa Parlamentul Romaniei organism care ar putea elabora si propune forului legislativ un set de acte normative destinate ameliorarii vietii si conservarii identitatii nationale pentru cei care traiesc in afara granitelor“, a precizat Calin Popescu-Tariceanu.
„Daca se va constata ca anumiti membri ai Guvernului pot fi suspectati de acte de coruptie, atunci autoritatile trebuie sa-si faca datoria“, a explicat Tariceanu.
Constat cu surprindere ca am imprumutat in Parlamentul Romaniei o tehnica din fotbal, si anume tehnica tragerii de timp, pentru ca acte normative importante, propuneri legislative importante sa nu poata fi supuse dezbaterii noastre.
Premierul a descris discutiile actuale despre presupuse acte de coruptie la nivelul Cabinetului drept „ceva destul de difuz, destul de vag”, dar a declarat ca nu poate ramane impasibil in fata unor asemenea controverse.
El a precizat, la Scoala de Vara a TNL, ca legile administratiei vor intra in dezbaterea Parlamentului in septembrie, iar daca se va intarzia adoptarea acestora, este posibil ca Guvernul sa-si asume raspunderea pentru un pachet de acte normative referitor la aceasta tema.
Dupa cum aratam intr-un numar precedent, potrivit prefectului, Contac ar fi incompatibil tocmai din decembrie 2003, caz in care sutele sau poate miile de acte pe care le-a semnat ar putea fi lovite de nulitate.
Peste de 1.100 dintre cei 1.220 de agenti economici controlati in a doua jumatate din iulie, de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au fost amendati pentru ca vindeau alimente alterate, fara acte de provenienta sau depozitate la caldura.Valoarea totala a amenzilor aplicate de inspectorii ANPC se ridica la 212.400 de lei.In urma controalelor, 2,2 tone de alimente au fost oprite de la comercializare, iar alte 45 de tone au fost oprite temporar de la comercializare, pana la remedierea deficientelor.
Acestia sunt nemultumiti si de unele costuri nejustificate la tranzactiile bancare, a precizat Dan Vlaicu.Proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea unor acte normative privind protectia consumatorilor care reglementeaza activitatea bancilor va intra în vigoare cel mai probabil de la 1 ianuarie 2009, la 60 de zile dupa publicarea în Monitorul Oficial, apreciaza presedintele ANPC, Dan Vlaicu.
Încheiat in 1992 pe vremea lui Stolojan, contractul cu Sterling a fost suspendat in perioada 2003 - 2008, cand, potrivit premierului, „s-a repus dintr-odata pe rol“.Premierul a declarat ca intre 1992 si 2008 au fost aduse 11 acte aditionale documentului initial, iar prin transformarea contractului de exploatare si impartire a productiei in acord petrolier si de concesiune nu se mai imparte profitul, ci se primeste o redeventa din partea companiei.
El a precizat ca ministrul democrat nu considera ca este necesar ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe aceste acte normative.
251 din 30 septembrie 2005, trecindu-se cu vederea faptul ca, la baza adoptarii acestuia, a stat exact acelasi tip de acte pregatitoare (adica in sedinta extraordinara a Consiliului Judetului Galati atit secretarul general al judetului Galati, cit si presedintele comisiei de numarare a voturilor au explicat modalitatea de vot;
Vantu, nu Turturica, pentru ca la scurt timp, in august 2005, Turturica si-a incasat-o si el de la SOV, care i-a redus contractele de la 10780 EURO lunar la 2223 EURO lunar. Trebuie subliniat ca toate contractele au incetat, prin acte aditionale, la 01 martie 2009.
Cine a luat atunci bani de la stat, in momentul privatizarii, nu mai are dreptul la noi ajutoare de stat acordate pe perioada crizei, pe diverse acte normative propuse de AVAS.
Societatea TREFO, care a efectuat si presteaza si in prezent diferite lucrari in minerit, a sponsorizat PSD Gorj cu 100 de milioane de lei. In acte, firma apartine sotiei vicepresedintelui PSD Gorj, Gheorghe Vilceanu.
Inainte de face orice fel de comentariu, liberalul Cristea a subliniat ca nu se astepta ca un ministru liberal sa promoveze acte normative care amintesc mai mult de statele cu regim puternic centralizat.
Constantin Bercaru si Geomin, aflat un etaj mai jos, sub firma lui Bercaru, sustin cu acte ca tot ce au facut la Siderca este legal.
google-analytics.com