Seful Executivului, Calin Popescu-Tariceanu, nu suspecteaza nici un membru al Cabinetului de a se fi lasat influentat de grupurile de interese economice si asteapta raportarile Serviciilor secrete. El a subliniat ca nu ii va tolera pe ministrii care sunt implicati.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat miercuri seara ca nu are „nici o suspiciune“ asupra vreunui membru al Cabinetului, referitor la pericolul, ca oameni din Guvern sa se afle in sfera de influenta a unor grupuri de interese economice, pericol sesizat de Traian Basescu.
Tariceanu a precizat la intoarcerea din vizita efectuata in Austria, pe Aeroportul International „Henri Coanda“, ca „presedintele nu a facut o apreciere foarte concreta“ si de aceea asteapta „informatiile de la institutiile abilitate in acest sens“.
Intrebat daca a primit deja vreo informare in aceasta privinta de la SRI si SIE, Tariceanu a raspuns ca timpul scurs de la momentul solicitarii sale (marti - n.r.) a fost prea scurt. La intrebarea daca stie ca seful statului sa aiba mai multe informatii in legatura cu aceasta problema, Tariceanu a raspuns ca, „daca presedintele are mai multe informatii in momentul de fata“, este convins ca acesta i le va pune la dispozitie.
„Presedintele Traian Basescu poate avea diferite informatii si cred ca este bine cand avem astfel de informatii sa nu le tinem pentru noi si sa transmitem avertismente celor vizati“, a conchis premierul.

Ministrii implicati nu vor fi tolerati

Tariceanu a adaugat, in ceea ce priveste grupurile de interese economice, ca „in sapte luni de guvernare nu au existat acte de decizie ale Guvernului, hotarari de guvern, ordonante - simple sau de urgenta - care sa poata sa fie considerate a fi in favoarea vreunui grup de interese“.
Premierul a subliniat ca la inceputul mandatului sau atat el, cat si presedintele au spus ca vor avea „o grija deosebita in ceea ce inseamna delimitarea zonei politice de zona de afaceri, ca o masura eficienta de protectie impotriva coruptiei“.
In legatura cu asa-zisii ministrii implicati, premierul a precizat ca nu va tolera in Guvern „membri care sa fie de fapt nu exponentii interesului general, politic, reprezentat de programul de guvernare, ci reprezentantii unor interese din afara acestui spatiu, care sa vina din zona economica“.