Cautare

1354 de rezultate pentru "acte" (5.24 secunde)
Liderul grupului parlamentar PRM, Gheorghe Funar, a atras ieri atentia opiniei publice asupra unor prevederi ale proiectului bugetului de stat pe 2006 care a€žincearca mascarea si legiferarea unor mari acte de coruptiea€œ in domeniile petrolier si al constructiilor si a acuzat ca este vorba despre favorizarea unor grupuri de interese si clienti politici.
O alta problema abordata de Gheorghe Funar in cadrul conferintei de presa organizata ieri la sediul PRM din municipiul Constanta se refera la intentia ascunsa a actualei Puteri de a initia unele acte normative care sa dea posibilitatea anumitor firme apartinand clientelei politice a coalitiei aflate la guvernare, sa fie exonerate de plata obligatiilor fiscale, in contul unor lucrari efectuate pentru inlaturarea efectelor valurilor succesive de inundatii care s-au abatut asupra Romaniei in cursul acestui an, lucrari care oricum le-au fost atribuite fara licitatie.
Amenda pentru comerciantii care nu indica pretul produselor aflate la vanzare va creste de la 50-100 de lei, cat este in prezent, la 500-2.500 de lei, potrivit unui proiect de hotarare de guvern pentru modificarea unor acte normative din domeniul protectiei consumatorilor, scrie Mediafax.
M-au scos cu acte false din biroul meu de europarlamentar. Oricum, partidul este acolo unde sunt eu". Ce parere aveti despre tinerii din ziua de astazi?
Patru proiecte adoptate Dupa ce au trecut, fara amendamente, peste proiectele de modificare a ordonantelor privind siguranta feroviara, taxele in domeniul protectiei proprietatii industriale si au aprobat completarea si abrogarea unor acte din domeniul protectiei consumatorilor, senatorii au reusit sa adopte proiectul de le-ge privind aprobarea ordonantei privind studiile universitare.
Basescu a mai anuntat ca, in perioada urmatoare, cele 42 de legi existente in domeniul securitatii vor fi adaptate, coagulate, astfel incat noile acte normative sa poata intra in dezbaterea Legislativului imediat dupa vacanta parlamentara.
Conducerile celor doua Camere ale Parlamentului au stabilit ieri ca peste doua saptamani parlamentarii sa dezbata intr-o sedinta comuna o serie de acte normative, printre care Statutul parlamentarului, rapoartele SRI pe 2003-2004 si cele ale CNSAS si de Curtii de Conturi pe 2004.
Legile proprietatii si adoptarea, de catre Guvern, a Statutului minoritatilor sunt considerate de presedintele UDMR cele mai importante acte normative adoptate in actuala legislatura.
Motivul invocat de Funar il reprezinta semnalarile din presa la adresa colegului sau, conform carora Eckstein Kovacs ar fi cercetat de catre procurorii anticoruptie in cazul folosirii de acte false pentru obtinerea unui imobil retrocedat.
Avalansa de acte de violenta din scoli si consumul de droguri au fost puse si ele pe seama actualei guvernari.
Prima interventie a fost cea a presedintelui Camerei, Adrian Nastase, care a subliniat importanta sesiunii solemne a Parlamentului care se constituie intr-un „semn de respect si de omagiere a unuia dintre cele mai mari acte de curaj national din istoria Romaniei, care a deschis calea modernizarii societatii si, totodata, a increderii in viitorul tarii“.
Prefectii prezenti la examenul de marti au fost pusi sa raspunda unui set de 40 de intrebari privind prevederi din Constitutie, legile administratiei publice locale, atributiile Guvernului si cu privire la alte acte normative, unele in stadiu de proiect.
Printre cele mai importante proiecte de acte normative adoptate de Senat se numara proiectul referitor la modificarea Codului penal, legea energiei termice, cel privind obligatiunile ipotecare, bancile de credit ipotecar, sistemul national de asistenta sociala, noul Cod Vamal al Romaniei, cel privind camerele de comert si industrie si procedura insolventei.
El a tinut sa precizeze ca PD nu are nimic cu comunitatea maghiara din Romania, ci doar cu "anumite gesturi, cu anumite declaratii, acte care depasesc cadrul legal, formulate de anumiti reprezentanti ai UDMR".
Stan a mai spus ca, la 1 ianuarie 2004, pentru interceptarea telefoanelor, erau in executare acte de autorizare emise de procurori in baza Legii nr.
"Indiferent ca esti ministru sau parlamentar simplu, esti obligat sa participi la sedinta de vot final, pentru a nu exista incidente de natura procedurala in adoptarea unor asemenea acte normative.
Cazuri simptomatice Valeria Stoica a mai afirmat ca, "in plina criza, PNL trebuie sa schimbe discursul formal impotriva coruptiei cu unul real, de substanta, probat prin fapte si acte politice concrete".
PNA-ul a motivat la vremea respectiva aceasta declinare, precizand ca nu exista acte de coruptie. Cu toate acestea, in cursul zilei de ieri, 23 februarie a.c., Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta si-a declinat competenta, in dosarul 1.857, in favoarea Serviciului Teritorial al Directiei Nationale Anticoruptie Constanta.
Guvernul sau initiatorii au solicitat amanarea dezbaterilor pentru corelarea cu alte acte normative in procesul legislativ; complexitatea unor initiative legislative necesita un timp indelungat pentru documentare si dezbatere;
Senatorul PRM sustine ca in perioada 2000-2005 au fost adoptate peste 1.100 de ordonante de urgenta, numai anul trecut fiind emise 209 astfel de acte.
google-analytics.com