Cautare

1354 de rezultate pentru "acte" (5.25 secunde)
Initiativa completeaza o lege deja existenta, ale carei prevederi stipuleaza ca o serie de categorii de demnitari si functionari publici sunt obligati sa nu emita acte juridice ori administrative care pot aduce un folos material pentru sine, pentru sotul ori rudele pana la gradul al III-lea inclusiv.
Deciziile CCR sunt definitive si general obligatorii, urmand sa fie inaintate presedintelui Romaniei in vederea promulgarii celor doua acte normative.
prin aceste acte normative au fost incalcate dispozitiile Legii nr.188/1999 privind Statutul Functionarilor Publici, cu modificarile si completarile ulterioare;
In schimb, posibilitatea ca UDMR sa paraseasca guvernarea ar fi un alt nivel de speculatie, putand fi invocate in sprijinul acestei teze diverse motive pentru care Uniunea ar parasi coalitia de guvernamant si chiar afirmatii ale unor lideri UDMR referitoare la iesirea de la putere in cazul in care nu se adopta anumite acte normative.
Pe ordinea de zi a sedintei de astazi a figurat, in prima lectura, proiectul de ordonanta de urgenta "privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice si intarirea disciplinei financiare si de modificare si completare a unor acte normative".
Nu acelasi lucru se poate spune despre majoritatea vocilor pro-Basescu din aceste zile, carora, acum citiva ani, abuzurile idolului de la Cotroceni li se pareau acte ferme de instaurare a democratiei, in timp ce debarcarea portocaliilor din ultimele functii grele unde au fost plantati, ultrapolitizat, de regimul Basescu, li se pare azi suspendarea democratiei si premisa unui razboi civil.
Diaconescu sustine ca noul pachet de acte normative propus de Ministerul Justitiei nu urmareste decat crearea unor mecanisme prin care Ministerul Justitiei sa controleze procesul de numire in functiile de conducere a magistratilor din Romania, la nivelul tuturor structurilor puterii judecatoresti, si ca o serie de prevederi avute in vedere sunt neconstitutionale.
"Primarul poate delega atributiile ce ii sunt conferite de lege si alte acte normative viceprimarului, secretarului unitatii administrativ-teritoriale, conducatorilor structurilor sau personalului din aparatul de specialitate, in functie de competentele ce le revin in domeniile respective.
El crede ca asumarea raspunderii se poate face pe un pachet de sase legi din domenii diferite, din moment ce sub guvernarea PSD a fost creat un precedent la pachetul legislativ anticoruptie, care a modificat 26 de acte normative.
“Este o carte-document, bazata pe probe, acte de ancheta ale Politiei si ale Procuraturii, hotarari definitive ale instantelor judecatoresti, marturii date sub juramant in fata Parlamentului.
Organizarea unei largi campanii de manifestare a adeziunii poporului roman fata de orientarile reformatoare ale noii administratii americane, in scopul de a arata ca sustinerea manifestata insistent de unii politologi si deontologi, la emisiunile unuia si aceluiasi post de televiziune, fata de candidatura lui Hillary Clinton n-a reprezentat vointa reala a poporului, ci au reprezentat niste acte deviationiste si rataciri ale celor in cauza, pe care acestia deja le regreta profund, reabilitandu-se prin noile lor declaratii de admiratie fata de presedintele ales.
Organizarea unei largi campanii de manifestare a adeziunii poporului roman fata de orientarile reformatoare ale noii administratii americane, in scopul de a arata ca sustinerea manifestata insistent de unii politologi si deontologi, la emisiunile unuia si aceluiasi post de televiziune, fata de candidatura lui Hillary Clinton n-a reprezentat vointa reala a poporului, ci au reprezentat niste acte deviationiste si rataciri ale celor in cauza, pe care acestia deja le regreta profund, reabilitandu-se prin noile lor declaratii de admiratie fata de presedintele ales.
In plus, comisia vrea sa stie care sunt zonele in care se manifesta acte de inalta coruptie, modul in care acestea afecteaza siguranta nationala, dimensiunea economiei subterane si a fraudei fiscale, respectarea de catre SRI a drepturilor si libertatilor constitutionale privind interceptarile telefonice si care a fost eficienta acestora si nu in ultimul rand reactia factorilor de decizie la informatiile SRI.
Iesind din postura de neutralitate la care il obliga rolul de mediator, Presedintele a facut public presiuni asupra Avocatului Poporului sau CSM pentru a contesta diverse acte normative, a caror corectitudine constitutionala a fost in cele din urma confirmata.
avizeaza pentru legalitate, prin consilierul juridic, ordinele presedintelui, contractele de achizitie publica, precum si alte acte juridice pentru care legislatia prevede obligatia avizarii de legalitate, acorda consultanta juridica compartimentelor functionale din cadrul Consiliului de monitorizare;
Corpul de control a mai constatat ca tranzactia este ilegala, deoarece, din martie 2003 pana la finele anului 2004, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a interzis Hidroelectrica incheierea de contracte sau acte aditionale la cele existente.
Consilierul local Razvan Avram sustine ca atestarea administratorilor de asociatii se face ilegal.
Pentru orice activitate finantata de SAPARD trebuie sa faci dovada pregatirii profesionale prin studii de specialitate dovedite cu acte legale.
Companiile, organizatiile neguvernamentale si persoanele fizice care dezvaluie ilegalitatile savarsite in relatia cu Banca Mondiala si se angajeaza ca pe viitor sa nu mai faca acte de coruptie pot chiar sa participe in continuare la programale bancii.
El mai spune ca, urmare a sustragerii documentelor, diferite institutii ale statului au emis acte care l-au dezavantajat si, de asemenea, organele de ancheta sau instantele de judecata ar fi emis sentinte abuzive.
google-analytics.com