Sesiunea parlamentara care a trecut nu a fost lipsita de momente amuzante datorate unor interventii, situatii sau dialoguri nu lipsite de haz. Extrasele din stenogramele parlamentare, contorizate de Mediafax, ilustreaza din plin asemenea situatii.

Marcu Tudor (PRM): Dar, hai, ca dupa aia mergem si bem o bere, eu nu va sunt dusman. Vedeti ca de multe ori va sustin. (Se adreseaza deputatilor din PD, PNL si UDMR) De-aia am vorbit pe motive procedurale.
Dumitru Dragomir (PRM): Eu am o rugaminte: intelegeti-va acum, liderii de grup, si haideti sa plecam acasa ca ne apuca Revelionul aici. Vin domnii Basescu si cu domnul Iliescu peste noi, peste cateva minute.
Lucian Bolcas (PRM): Eu nu contest ca femeile au o capacitate foarte frumoasa de consimtamant, desi mi s-a intamplat mai rar in viata.

Show liberal

Titu Gheorghiof (PNL): Si, asa dupa cum v-am spus, parte a acestei societati romanesti, odata instruia in felul urmator oamenii care stateau de paza; si cand venea seful si-l intreba pe cel care statea de paza - Ce pazesti aici? Bombe. Si ce numar ai la bocanc, soldat? Secret militar. Asa a fost si interventia anterioara.
Titu Gheorghiof: In sfarsit o zi deosebita in Parlamentul Romaniei: dezbateri parlamentare, dupa patru ani de intuneric. Iata, au inceput dezbaterile parlamentare. Doar ca pentru unii ratiunea este in vacanta, dar gura face ore suplimentare!
Titu Gheorghiof: Va rog sa atrageti atentia unor oameni care cred ca, sau cel putin nu stiu, ca inteligenta nu sta in „ma“ si „asta“, ci sta in altceva, si ca cea mai buna calitate a prostului este ca nu stie ca este prost, dar vorbeste, de obicei.

Spre amuzamentul tuturor

Adrian Nastase (PSD): Da, atunci lasam votul acesta, il punem deocamdata in frigider pana la ora 11.00,... votul final si trecem la urmatorul proiect de lege...
Victor Ponta (PSD): Daca dumneavoastra, initiatorii, ma ajutati sa explic taranilor din Gorj cum e cu furnizorii de inputuri si cu decontarea bonurilor valorice, o sa va fiu foarte recunoscator, daca nu, poate-i faceti un „input“ in realitate domnului ministru Flutur. (Dezbateri privind acordarea cupoanelor agricole)
Constantin Tudor (PC): Constat cu surprindere ca am imprumutat in Parlamentul Romaniei o tehnica din fotbal, si anume tehnica tragerii de timp, pentru ca acte normative importante, propuneri legislative importante sa nu poata fi supuse dezbaterii noastre.
Dumitru Dragomir (PRM): Domnilor, avand experienta cu aranjamente de la fotbal, vreau sa va spun ca-mi este rusine ce vad aici. Aranjamente ati facut si dumneavoastra, ca sa va luati cat mai mult de la noi, nu?