Cautare

620 de rezultate pentru "ceausescu" (4.03 secunde)
Nici Ceausescu n-a fost in stare sa tina un asemenea discurs" Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a apreciat ca discursul de azi, din Parlament, al presedintelui Basescu a fost "un delir grandomaniacal", in care seful statului a vorbit despre orice, mai putin de "cresterea viermilor de matase".
Multe dintre acestea l-au gazduit chiar pe Nicolae Ceausescu in campaniile sale de vanatoare. ... Un loc aparte in planul de modernizare il ocupa cele sapte-opt cabane pe care le folosea Nicolae Ceausescu.
Asa cum ar fi trebuit sa-l credem si pe Nicolae Ceausescu daca ar fi avut posibilitatea sa vorbeasca despre mitingul din 21 decembrie 1989. ... Asa cum scopul conspiratorilor din decembrie 1989 a fost de a infatisa tarii, in direct, un Nicolae Ceausescu luat pe nepregatite.
'Balciul televizat generat de deshumarea sotilor Ceausescu a produs niste momente de un comic grotesc. ... Numaratorul de cornere autobotezat Gregoar a fost prezentat de moderatoarea emisiunii, ca "reputat jurnalist si specialist in istoria Revolutiei din 1989 si a executiei sotilor Ceausescu". ... • "Sotii Ceausescu A FOST DUSI (...)";
Evenimentele din Romania despre care presa romana vorbeste ca despre o situatie asemanatoare celei ce a precedat revolutia din 1989, cand regimul Ceausescu a fost inlaturat de la putere, ingrijoreaza astazi intreaga Uniune Europeana.
Fuga lui Ceausescu din sediul Comitetului Central - "extras" cu elicopterul din marea de oameni care inconjurasera cladirea - a fost momentul in care in redactia Informatia Bucurestiului a fost luata rapid decizia de a scoate un nou ziar.
Ba, jigodie, de patru ani, ma insulti si imi jignesti familia - sotia, copiii - pentru ca ai frustrari cu Ceausescu.
Nadia a fost violata de fiul lui Nicolae Ceausescu. "Gimnasta Nadia Comaneci a iesit de sub jugul sclaviei lui Nicu Ceausescu, fiul dictatorului insangerat, la sfarsitul anilor ‘80.
- Inainte de ’89, m-a impresionat Nicu Ceausescu. ... N-am avut insa curaj sa ma duc la Nicu Ceausescu in audienta. ... Apoi, am si acum jurnalul lui Carol al II-lea, tras la xerox de Nicu Ceausescu.
• Tovarasa Elena Ceausescu a primit Premiul pentru cea mai buna agricultoare. ... • Nicolae Ceausescu in vizita la Caminul Studentesc. ... Atunci Ceausescu ii zice:
Ca poet de Curte, a scris nenumarate ode, poeme, articole inchinate celor doi, Elena si Nicolae Ceausescu. ... Vadim Tudor, redactorii, cititorii, se refugiasera in nationalism, ca ultim refugiu la ce fusese regimul Ceausescu. ... Persoana lui Vadim Tudor intruchipa acest personaj, speranta intr-un dictator care sa-l continue pe Ceausescu.
A murit Mihai Stanescu, marele artist si caricaturist roman interzis de Ceausescu Mihai Stanescu, unul dintre cei mai mari caricaturisti romani si cel mai incomod artist plastic din anii regimului comunist, s-a stins din viata noaptea trecuta dupa o indelungata suferinta.
Expozitia Altceva despre Ceausescu Expozitia Altceva despre Ceausescu dezvaluie o latura mai putin cunoscuta a fostului sef de stat, aceea de iubitor de arta.
Parerea tipica despre orasul (si depasita acum) este ca e darapanat si murdar si ca nu este mare lucru de vazut decat arhitectura grandomana a fostului dictator Nicolae Ceausescu.
Biserica a fost demolata de Nicolae Ceausescu si recladita de Ion Iliescu. Dupa 1977, Palatul Cotroceni a fost folosit de Nicolae Ceausescu drept casa de oaspeti. In anul 1984 Nicolae Ceausescu a hotarat ca biserica veche, construita de Serban Cantacuzino, sa fie daramata.
I-am explicat o data, de doua ori, ca e vorba de alte functionalitati si ca nu mai exista fondurile nelimitate din perioada Ceausescu. ... Mai tarziu i-am explicat Ancai Petrescu ca nu mai are rost sa finalizam apartamentele pentru Ceausescu si pentru invitatii straini.
Comentatori din intreaga lume au facut imediat raportare la Procesul Ceausescu.
Comentatori din intreaga lume au facut imediat raportare la Procesul Ceausescu.
In ziua de 17 decembrie mii de timisoreni protesteaza in fata Comitetului Judetean al PCR scandand „Jos Ceausescu!”, arzand portretele dictatorului si in aceeasi zi apar primele victime ale represiunii declansate de fortele Militiei si Securitatii.
Vrea sa stie cine au fost cei care au semnat angajamente de informatori cu Securitatea lui Ceausescu. ... De exemplu, sa apara vreun articol anti-Ceausescu. ... Presa si scriitorii constituiau zone sensibile, si tovii aparau pe Ceausescu si regimul cu dintii.
google-analytics.com