Jurnalul National informeaza : CTP despre Basescu: "N-am vazut un asemenea delir grandomaniacal. Nici Ceausescu n-a fost in stare sa tina un asemenea discurs"

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a apreciat ca discursul de azi, din Parlament, al presedintelui Basescu a fost "un delir grandomaniacal", in care seful statului a vorbit despre orice, mai putin de "cresterea viermilor de matase".
"Nici Ceausescu n-a fost in stare sa tina un asemenea discurs, in care doar problema cresterii viermilor de matase nu a fost abordata. L-ati vazut razand, ranjind in repetate randuri, o ora si jumatate, rezolvand cu indicatii pretioase toate domeniile de activitate din Romania si Europa", a declarat Popescu pentru Romania TV.
"Cat de posibila este (reintregirea salariilor n.r.) ne-a spus acum doua, trei saptamani domnul presedintele insusi. Cand a afirmat ca el nu vede nicio pozitie bugetara, ca a cercetat bugetul Romaniei si nu vede nicio posibilitate de a se gasi bani pentru marirea salariilor si pensiilor. Acum dansul face ceea ce imi ingaduiam sa scriu acum cateva saptamani, chiar la investirea actualului Guvern, ca pasul urmator este pomana electorala, incercarea de a castiga oamenii prin niste sume de bani, singura solutie prin care s-ar mai putea spera recuperarea capitalului electoral pentru coalitia de guvernare", a spus Cristian Tudor Popescu.
Jurnalistul a sesizat si contradictia dintre increderea presedintelui ca pot fi marite salariile si afirmatiile sale precedente, in care anunta ca vine un nou val al crizei.
"Dansul ne-a comunicat acum ca are ferma convingere ca se vor gasi solutii. Acum nu mai crede ca nu exista nicio posibilitate, ci ca se vor gasi solutii. Asta vine in contradictie cu tocmai ce a spus in discursul de astazi si anume ca se astepta la un val de recesiune, un nou val de recesiune care sa afecteze atat Uniunea Europeana, cat si Romania in partea a doua a anului. Pai, daca, pana acum, cand a fost criza, s-a procedat de catre regimul Basescu la taierea pensiilor si salariilor, acum ne spune domnul Basescu ca recesiunea, criza se trateaza cu mariri de salarii? E o alta strategie a domnului presedinte", a spus Cristian Tudor Popescu.
Jurnalistul s-a aratat uimit de lungimea discursului presedintelui, care a vorbit o ora si 20 de minute in Parlament.
"Ceea ce m-a impresionat din punct de vedere uman era ca presedintele era de neoprit. N-am vazut un asemenea delir grandomaniacal. Nici Ceausescu n-a fost in stare sa tina un asemenea discurs in care doar problema cresterii viermilor de matase nu a fost abordata de catre domnul presedinte. Domnia sa a mers din varful muntilor unde se exploateaza aurul, doreste dansul... E a doua sau a treia oara cand, intr-un discurs, adresat natiunii, domnia sa face lobby pentru firma de exploatare a aurului de la Rosia Mopntana. Deci, merge din munti in adancul Marii Negre unde ne explica cum este cu gazul, cum se extrage, apoi zboara peste munti si campii, se duce in Uniunea Europeana si spune cum e si acolo, cum e cu euro. Mai exista o institutie in tara asta, mai exista Parlament, Guvern de pilda... Acesta este un discurs in care se dau indicatii pretioase in toate domeniile de activitate guvernamentala, in vreme ce premierul sta pierdut pe undeva. L-ati vazut pe domnul Ungureanu p-acolo prin sala pierdut, aneantizat. Deci, am asistat, repet, la delirul grandomaniacal al unui om incantat de sine, care se distra. Si toate acestea in fata unei sali pe jumatate goale, adresandu-se ca si cum i-ar spune nevestei public ce sa mai gateasca in bucatarie", a mai spus CTP, la Romania TV.