Cristina Horvat publica in cotidianul.ro articolul intitulat "Cu foarfeca.
Grigore Cartianu, ziaristul agramat", pe care il puteti citi in continuare.
'Balciul televizat generat de deshumarea sotilor Ceausescu a produs niste momente de un comic grotesc. Unul din aceste episoade vesele s-a desfasurat miercuri in editia speciala a stirilor Antenei 3.
La discutia din studio a participat prin telefon si redactorul-sef de la Adevarul, Grigore Cartianu. Numaratorul de cornere autobotezat Gregoar a fost prezentat de moderatoarea emisiunii, ca "reputat jurnalist si specialist in istoria Revolutiei din 1989 si a executiei sotilor Ceausescu". Numaratorul de cornere care joaca rolul de redactor-sef la Adevarul este intr-atat de mare intelectual, incat in emisiunea cu pricina a facut trei dezacorduri gramaticale in 20 de secunde:

• "Sotii Ceausescu A FOST DUSI (...)";
• "Cadavrele Ceausestilor A FOST INGROPATE (...)";
• "Doar Gelu Voican Voiculescu si Ion Iliescu STIE" (...)".

Daca unul precum Cartianu care isi da importanta prin studioul tv al lui Radu Moraru si zgarie hartia, pretinzand ca a scris o carte-document de istorie (!), e calificat automat la categoria "reputat jurnalist si specialist", atunci de ce naiba se mai inflameaza distinsii deontologi din presa cand patronul de la OTV zice ca el va fi primul ziarist-presedinte?!'