Cristoiu face o analiza, in ziarul Ring a capcanei in care a cazut Basescu la Realitatea TV. Intr-un interviu acordat unui ziar central, Traian Basescu sustine ca in emisiunea de la Realitatea TV s-a dus intr-o emisiune-capcana.
Sa-l credem?
Da. Asa cum ar fi trebuit sa-l credem si pe Nicolae Ceausescu daca ar fi avut posibilitatea sa vorbeasca despre mitingul din 21 decembrie 1989.
S-a spus ca scopul diversiunii cu filmuletul, pusa la cale prin intermediul complicitatii unui jurnalist de la Realitatea lui Sorin Ovidiu Vantu, Razvan Dumitrescu, a fost de a dovedi alegatorilor ca Traian Basescu e un impulsiv, primejdios in postul de presedinte.
Fireste ca intreaga afacere, constand in repetarea la infinit pe Realitatea TV si Antena 3, doua posturi din Coalitia politico-mediatica, Jos Basescu! Sus Mircea Geoana!, a tintit si electoratul, cel liberal indeosebi, sensibil la violente precum lovirea unui copil.
Scopul principal a constat insa in descumpanirea lui Traian Basescu in direct si la o ora de varf.
Asa cum scopul conspiratorilor din decembrie 1989 a fost de a infatisa tarii, in direct, un Nicolae Ceausescu luat pe nepregatite.
Traian Basescu afirma ca n-a fost prevenit de staff in legatura cu acuzatia lansata cu o seara inainte de Dinu Patriciu, care a si invocat existenta unui filmulet.
E greu de crezut ca stafful de campanie n-a stiut de aceasta acuzatie, despre care a doua zi, dimineata, au vorbit toate posturile de radio si televiziune.
In cazul lui Nicolae Ceausescu au ramas fara raspuns intrebarile:
1) Cine l-a convins sa tina mitingul din 21 decembrie 1989?
2) De ce nu l-a prevenit Securitatea in legatura cu complotul vizand spargerea mitingului?
Raman fara raspuns, in cazul lui Traian Basescu, intrebarile urmatoare:
1) Cine l-a convins sa mearga la Realitatea TV?
2) De ce nu l-a prevenit stafful in legatura cu acuzatia lui Dinu Patriciu?