Cautare

14784 de rezultate pentru "cl a8a fara fregventa a romilor" (5.18 secunde)
Etnicii romi il considera pe liderul PNG, Gigi Becali, personalitatea politica din Romania care ii ajuta cel mai mult si aceasta este prima lor optiune de vot in cazul in care duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, potrivit Barometrului Incluziunii Romilor, dat publicitatii ieri.
Ministrul roman al Afacerilor Externe si-a facut marti mea culpa pentru ca a vorbit despre infractionalitatea romilor ca "problema fiziologica" a romanilor din Franta, declaratie care i-a atras numeroase critici si acuzatii de rasism.
Partidul va incheia un protocol cu Partida Romilor si va continua parteneriatul cu UDMR Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, sambata, la Conferinta Judeteana a Organizatiei de Femei a PDL Bistrita-Nasaud, ca partidul pregateste semnarea unui protocol de colaborare cu Partida Romilor si doreste sa continue parteneriatul cu UDMR in perioada 2012-2016 Ioan Oltean a facut acest anunt dupa ce i-a multumit Letitiei Stoicescu, reprezentant al Partidei Romilor Bistrita-Nasaud, pentru mesajul transmis in cadrul Conferintei femeilor democrat-liberale, unde aceasta a participat in calitate de invitat.
"Am intrat in aceasta afacere prin intermediul lui Leo de la Strehaia si a unui tigan numit Mitus, am oferit spaga peste 200 de milioane de lei directorului general al Oltchimului.
Sedinta in care se prezinta Raportul asupra Strategiei Nationale de imbunatatire a situatiei romilor a fost intrerupta dupa discursul lui Traian Basescu de cativa tineri romi, care i-au imputat presedintelui apelativele la adresa unei jurnaliste,"tiganca imputita" sau "pasarica".
Portugalia promite Romaniei ca nu va face niciun fel de conexiune intre aderarea la Schengen si alte procese si teme distincte - asa cum, de pilda, a sugerat Franta,in plina polemica pe tema romilor - si da asigurari ca va sustine tara noastra, inclusiv tehnic, pentru a intra in spatiul Schengen.
Traian Basescu spune ca Romania va actiona mai "dur" in problema romilor, dand ca exemplu retragerea alocatiei pentru parintii care nu-si trimit copiii la scoala. Declaratia a fost facuta in cadrul intalnirii de marti cu Inaltul Comisar pentru Minoritati Nationale al OSCE, Knut Vollebaek.
Ambasadorul Frantei in Romania, Henri Paul, a declarat ieri, la Craiova, ca nu exista tensiuni intre cele doua guverne din cauza problemelor cauzate de comunitatea roma si ca este posibil ca aceste tensiuni sa fie create de cineva.
Senatorul Damian Draghici a sustinut o declaratie politica cu titlul: ... Ziua Internationala a Minoritatilor, Ziua Minoritatilor Nationale din Romania si Ziua Internationala a Migrantilor", pe care o puteti citi in continuare.
Petru Calapodescu) Moartea lui Florin Cioaba a fost si trebuia sa ramana un eveniment tragic al familiei si comunitatii lui, romii caldarari si nomazi, dintre care se ridicase ca lider tatal lui, lasandu-i apoi mostenire o coroana de "rege" inventat, autoproclamat.
Deputatul PSD, Adrian Nastase, membru al Comisiei pentru afaceri juridice si drepturile omului a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), a propus, la reuniunea APCE de la Targu Mures, solutii pan-europene pentru problemele romilor, respectiv infiintarea unei agentii europene destinata romilor."Este nevoie de o strategie, de masuri la nivel institutional, eu am propus la un moment dat crearea unei agentii europene pentru problematica romilor.
Ocazie pentru socialistul Francois Hollande de a saluta angajamentul european al Romaniei si de a aprofunda relatia bilaterala cu Bucurestiul. ... Vizita in Romania a lui Francois Hollande are inainte de toate o valoare nu doar simbolica ci si politica:
Palatele romilor din Strehaia au fost luate din nou la puricat de oamenii legii.
Problema expulzarii romilor din Franta se va afla pe agenda Parlamentului European, chiar din prima saptamana in care acesta isi reia activitatea.
Desfasurata, conform programului anuntat, pe 7 septembrie, dezbaterea de la Bruxelles privitoare la situatia populatiei rome din Europa i-a gasit pe membrii tuturor grupurilor politice importante din Parlamentul European in consonanta cu ideea, exprimata in prealabil si de Romania, ca actiunile recente ale autoritatilor franceze sunt atat ilegale, cat si lipsite de etica.
El crede ca esecul absorbtiei fondurilor europene se datoreaza si Europei, care a retras asistenta tehnica destinata Romaniei. ... Doi ministri francezi au venit recent in Romania pentru a discuta despre acest subiect. ... Repet ce a spus premierul roman:
Am intrat intr-o noua era a relatiilor dintre Franta si Romania Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a declarat ca in prezent este o noua era a relatiilor franco-romane, care tine de planul de masuri concrete pentru parteneriatul strategic si cooperarea celor doua tari in subiecte ca PAC, Mali, Siria, acordul comercial al UE cu SUA.
De mai mult timp, aceasta tema se afla in atentia Grupului parlamentar de prietenie Romania - Suedia, care, impreuna cu parlamentari suedezi din diferite formatiuni politice, discuta solutii pentru incluziunea sociala a romilor si pentru imbunatatirea situatiei cetatenilor de etnie roma care isi stabilesc tabere ilegale in strainatate.
Prefer sa mi se spuna "domnule tigan", decat "bai, romule!" "Provocarea mea a devenit o obsesie, obsesia fiind problema romilor, problema fratilor mei, problema oamenilor mei". ... • De ce a intrat in politica?
Iulian Anghel) In Parlament se adopta legi de tipul "cinstirea eroilor de la Fantana Alba", "comemorarea dezrobirii romilor" sau a "meteorologiei".
google-analytics.com