Unul dintre consilierii locali a initiat o hotarire prin care membrii Consiliului Local vor avea grija de o anumita zona a orasului. Am pus intrebarea daca aceasta masura va fi benefica si la rubrica de pe site-ul ziarului, cititorii fiind impartiti, aproape jumatate considerind masura inutila.
Nu cunosc in amanunt respectiva hotarire, dar eu cred ca orice om in plus, care sa sesizeze ce nu functioneaza, incalcarile legii si situatiile ciudate din oras, este binevenit. Acum vreo patru ani cred, viceprimarul Gheorghita povestea cum vor disparea toate constructiile neautorizate si cotetele. Eu tin minte un caz in care cel care trebuia sa darime ceva l-a rugat sa il mai lase o vreme si dupa aia nu mai stiu ce s-a intimplat, in rest mari schimbari nu am vazut. In actuala legislatura se ocupa vicele Eram de asta si poate chiar o sa se intimple ceva.
Un motiv pentru a-i lasa in pace pe cei care au cotete si straturi de ceapa si cresc animale in spatele blocului este ca si ei voteaza. Probabil de aia si rezista cu mare succes de atitia ani de zile. De fapt ei sint o minoritate, fiti siguri ca ceilalti locatari din blocul unde unul are plantat marar si ceapa ar vrea ca acolo sa fie iarba si flori. Asa ca prin faptul ca nu au facut nimic, administratiile de pina acum s-ar putea sa fi pierdut voturile majoritatii, care vrea sa traiasca normal.
Am scris deseori despre asta, de agricultorii de la bloc. A ramas timpenia asta de pe vremea lui Ceausescu, atunci cind oamenii erau indemnati sa foloseasca orice bucatica de pamint pentru agricultura. De atunci a ramas orasul cu o gramada de parcele unde se pune te miri ce, am vazut unul care pusese si niste porumb, cu gaini, chiar si porci. Nu doar urit si necivilizat, ci si daunator chiar.
Acolo ar trebui sa fie flori si mai ales iarba, sa aiba cei mici unde se juca si asa dispar parcurile de joaca. Cine vrea sa faca agricultura poate sa mearga linistit la tara, este teren pirloaga in prostie si poate face ce vrea. Nu inteleg cum de niste lucruri asa de simple nu au fost facute pina acum, pentru un ciudat sau mai multi care vor sa aiba patrunjel in spatele blocului, sa fie orasul plin de gardulete, de portite, de custi de animale. Am mai vazut asa ceva, dar in noile orase Flaminzi, Bucecea, dar oamenii aia au casele lor, in rest nicaieri in Romania nu este asa ceva.
Nu stiu care este regimul terenului si nici nu conteaza, ar trebui sa fie al municipalitatii, care sa il dea sau nu in administrare asociatiilor de proprietari, care sa faca ceva daca pot, daca nu, sa lase pe altcineva care poate.
De aceea zic eu ca e bine ca si consilierii sa povesteasca executivului Primariei ce vad, cu sau fara hotarirea mentionata mai sus. Ar fi mai simplu de actionat, pe linga faptul ca ar simti si consilierii ca fac parte din oras, nu doar din sala de sedinta a Primariei.