Drama "Romeo si Julieta" a imflamat imaginatia gazetarilor romani. Protagonastii dramei mor in imprejurari chiar shakespeare-iene, avand ca efect impacarea indoliata a familiilor acestora, care ajung la concluzia ca ura lor a dus la moartea lui Romeo ti a Julietei. Presa a speculat dragoastea celor dor eroi ai dramei lui Shakespeare doar pentru ca Elena Basescu si Andrei Hrebenciuc apartin (sau apartineau) unor clanuri care se dusmaneau de moarte, pana mai ieri - adica pana la formarea noului guvern.
Momentul impacarii parentale dintre clanurile romanesti nu s-a produs oficial pentru ca mariajul dintre PSD si PD-L, care pare un incest - la fel ca in tragedia greceasca in care este implicat Oedip - nu este recunoscut de Basescu decat public nu si sentimental. Fiindca, relatia Elenei Basescu, fiica cea mica a pretedintelui, cu Andrei Hrebenciuc, fiul liderului PSD, nu este nici acum vazuta cu ochi buni de teful statului. Invitat marti seara la Realitatea TV, Basescu a sugerat ca se va opune unei eventuale casatorii intre Elena ti Andrei: "Mi-ar fi imposibil sa-l am ruda, macar ti prin alianta, pe acest Hrebenciuc, pentru care am un dispret profund pentru modul cum intelege viata". Dupa cum s-a vazut, pe parcursul celor doua ore de emisiune, pretedintele a facut adesea referire la liderul pesedist, pe care - iaia si iar - l-a nominalizat ca fiind unul dintre capii mafiei politice din Romania.
Ce ar putea urma? O implinire a unei alte legende: cea a Elenei din Troia - adica Elena din Bucuresti. Ne putem astepta la un razboi total dintre cele doua triburi Basescu si Hrebenciuc. Politic vorbind, o batalie pe viata si pe moarte intre PSD si PD-L. Asta in cazul in care marul discordiei isi va produce efectele. Oricum, blestemul incestului ar trebui sa actioneze, in afara de cazul in care, pe termen scurt, al unei generatii umane, partile beligerante vor face un armistitiu pe acest termen.
Asta pentru ca, dupa cum comenteaza ziarele, in ciuda valurilor pe care le-a facut presa privind ruptura dintre cei doi copii de politicieni, atat Elena cat ti Andrei au reutit sa pacaleasca orice paparazzi in privinta zvonurilor despre finalul povettii lor de dragoste. Fiindca presa relateza in continuare ca cei doi iubiti n-au facut altceva decat sa sufere "electoral". Practic, unul din creierele PD-L in materie de campanie electorala a sesizat, inca de la inceputul relatiei dintre Elena ti Andrei, pericolul pe care aceasta il reprezinta din punct de vedere electoral si, conform relatarilor mass-media, apropierea dintre PSD, partidul din care face parte Viorel Hrebenciuc, ti fostul partid al lui Traian Basescu, PD-L, nu ar fi dat deloc bine in ochii alegatorilor, la alegerile parlamentere. Motiv pentru care se spune, a fost "tesut" un scenariu care concureaza, intr-un fel, drama "Romeo ti Julieta".