Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat miercuri despre afirmatiile facute de Claudiu Saftoiu intr-o emisiune TV, potrivit carora presedintele Traian Basescu stia continutul discutiilor intre liderii PSD Mircea Geoana si Ion Iliescu, ca spera ca Saftoiu "sa nu aiba dreptate". El a adaugat ca glumeste, putin, spunand ca "depinde cine cu cine vorbea, Geoana cu Iliescu sau Iliescu cu Geoana". "Daca era Geoana cu Iliescu, chiar ma supar", a spus liderul PSD.
Fostul sef al SIE Claudiu Saftoiu a declarat, marti seara, la Realitatea TV, ca presedintele Traian Basescu stia continutul discutiilor intre liderii PSD Mircea Geoana si Ion Iliescu. "Eu am aflat de interventii politice care se bazeaza pe informatii si interceptari ilegale, acum un an, acum doi ani si am aflat de la presedintele Romaniei ca el stia ce vorbeau Iliescu si Mircea Geoana", a declarat Saftoiu la Realitatea TV.
La o ora dupa ce a facut aceste afirmatii, Saftoiu a facut telefonic precizarea ca se refera la declaratii pe care seful statului le facea in presa si nu ca ii spunea lui despre aceste convorbiri. "Este vorba de declaratiile pe care Basescu le dadea in presa, nu ca-mi spunea mie. Am aflat din surse publice ca presedintele stia ca anumiti politicieni vorbeau la telefon despre politica, asta nu inseamna ca mi-a spus personal", a sustinut Claudiu Saftoiu.
Fostul presedinte Ion Iliescu a fost surprins de declaratia facuta de fostul sef al Serviciului de Informatii Externe. "Sa le fie rusine si nu vreau sa fac alte comentarii", a afirmat Iliescu la Realitatea TV.
Claudiu Saftoiu a demisionat in martie 2007 de la conducerea SIE, dupa ce a declarat la Comisia parlamentara de ancheta privind suspendarea din functie a presedintelui Basescu ca interceptarile convorbirilor facute de SIE sunt pe baza de mandat de la procurorul general si ca Serviciul dispune de aparatura de interceptare.