Agentii economici care desfasoara activitati de alimentatie publica in regim de restaurant sau bar sunt invitati sa-si plateasca taxele datorate bugetului local.
Anuntul privind plata taxelor a venit din partea viceprimarului Bíró Rozália care a declarat ca, dintre cei 700 de agenti economici care presteaza activitati in regim de restaurant sau bar, doar 451 si-au achitat taxa de eliberare a autorizatiei de alimentatie publica.
Pentru agentii care nu vor achita pana in data de 31 octombrie taxa de eliberare a autorizatiei, pe langa taxa de 1.200 de lei, vor trebui sa plateasca penalizari de 0,1% pe zi. De aceeasi penalizare vor avea parte si societatile care nu isi vor achita pana la finele acestei luni taxa pentru vizarea anuala a autorizatiei in valoare de 600 de lei.
Potrivit spuselor viceprimarului, cei care nu vor intra in legalitate, pe langa majorarea aferenta, li se va aplica procedura executarii silite a sumelor datorate. La data de 22 octombrie, majorarile ajungeau la 355,20 lei. In vederea eliberarii autorizatiei de alimentatie publica, contribuabilii trebuie sa depuna, la camera 23 din cadrul Primariei Oradea, un dosar la care sa anexeze o cerere-tip, o declaratie pentru tipul unitatii de alimentatie publica, codul unic de inregistrare, un certificat constatator emis de Registrul Comertului, o dovada a detinerii spatiului, o copie dupa cartea de identitate a administratorului, orarul de functionare a restaurantului sau a barului si dovada platii autorizatiei in valoare de 1.200 de lei.
Cei care doresc informatii suplimentare le pot obtine telefonic la numarul 0259.408835.