Cautare

313 de rezultate pentru "sesiunea" (2.76 secunde)
In documentul citat nu sunt nominalizati deputatii care vor participa la comisie si nici numarul exact al acestora, ci doar ponderea pe care o are fiecare grup parlamentar in astfel de comisii. Conform sursei citate, aceasta este a 15-a comisie de mediere din sesiunea parlamentara februarie-iunie 2005.
Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ca cele doua partide din Alianta sunt hotarate ca sesiunea parlamentara din toamna sa se desfasoare dupa noi reglementari.
Alianta vrea sa scape, pina la toamna, de Nastase si Vacaroiu Liberalii si democratii vor sa inceapa sesiunea parlamentara cu alti sefi la Camera si la Senat.
(C P.) Alianta vrea sa scape, pina la toamna, de Nastase si Vacaroiu Liberalii si democratii vor sa inceapa sesiunea parlamentara cu alti sefi la Camera si la Senat.
Potrivit estimarilor lui Peter Eckstein Kovacs, cele doua comisii senatoriale se vor intalni intr-o sesiune extraordinara la sfarsitul august, urmand ca initiativa legislativa sa intre pe ordinea de zi a plenului Senatului in sesiunea din toamna.
Partenerii de guvernare au intors spatele Aliantei „D.A.” Inca din start, sesiunea extraordinara parlamentara convocata pentru amendarea legilor justitiei in forma dorita de Curtea Constitutionala a incaierat Alianta „D.A.” cu opozitia.
De asemenea, potrivit unui comunicat al Presedintiei, Basescu a trimis autoritatii mentionate “si unele masuri adiacente, in forma in care a fost adoptata in sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului din sesiunea extraordinara din 13 iulie a.c.“.
El sustine insa ca unii dintre parlamentari nu pot semna in aceeasi sesiune mai multe motiuni de cenzura, referindu-se explicit la senatorii si deputatii PSD, care au mai depus o motiune de cenzura in sesiunea februarie-iunie 2005.
Proiectul de lege privind suspendarea obligativitatii stagiului militar va fi dezbatut in sesiunea parlamentara din septembrie, documentul fiind inregistrat la Camera Deputatilor la 12 iulie, a declarat ieri secretarul Camerei, Titu Gheorghiof.
Desi presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat recent ca PSD ar putea sesiza Curtea Constitutionala asupra unor prevederi ambigue din actele normative propuse spre dezbatere in sesiunea extraordinara a Parlamentului, purtatorul de cuvant al social-democratilor, senatorul Cristian Diaconescu, a precizat ieri ca este prematur sa se ia vreo decizie in acest sens.
Sesiunea extraordinara a Parlamentului de la sfarsitul lunii trecute a inregistrat un absenteism important din partea reprezentantilor Aliantei PNL-PD, motiv pentru care mai ales in Senat au fost respinse sau modificate substantial mai multe ordonante de urgenta importante pentru Guvernul Tariceanu.
Sesiunea parlamentara care a trecut nu a fost lipsita de momente amuzante datorate unor interventii, situatii sau dialoguri nu lipsite de haz.
Pentru trei zile, conducerea centrala a PSD va fi la Bran pentru a discuta liniile de actiune politica a partidului si pentru a stabili prioritatile legislative pentru sesiunea din toamna.
Conform calendarului adoptat de Coalitie, revocarea propriu-zisa a presedintilor celor doua Camere este programata dupa 5 septembrie, cand va incepe sesiunea ordinara a Parlamentului.
„Motivul aceste convocari consta in dorinta noastra de a incepe sesiunea extraordinara a Senatului cu dezbaterea legilor, pe baza unui regulament actualizat“, se arata in scrisoarea depusa de cei sase semnatari.
Contre procedurale in Camera Deputatilor Deputatii Coalitiei guvernamentale au incercat ieri dupa-amiaza sa impuna dezbaterea cu cel putin o ora mai devreme a Regulamentului Camerei, trecand peste sesiunea dedicata voturilor finale asupra legilor discutate in aceste zile si peste hotararea de luni a Biroului Permanent si a Comitetului Ordinii de Zi.
Senatorii PRM au depus, in sesiunea trecuta, o multime de amendamente pe acest proiect, mare parte dintre ele fiind respinse si trebuind sa fie dezbatute in plenul Senatului.
Potrivit managerilor care au participat la sesiunea ZF Expert, pe tema "Cum relansam economia", locuintele construite in mediul rural si in zonele peri-urbane constituie o piata care atrage investitii anuale de 1-1,5 mld.
Toate acestea au avut loc in sesiunea in curs, una fiind pe dezbaterea pe Regulament, cealalta pe Statutul minoritatilor nationale, saptamana trecuta, si ultima avand loc ieri.
Presedintele Traian Basescu a participat ieri, in capitala Greciei, la ceremonia de ratificare in Parlamentul elen a Tratatului de aderare a tarii noastre la Uniunea Europeana, precum si la sesiunea de lucru a Trilateralei Romania-Bulgaria-Grecia.
google-analytics.com