Reprezentantii Coalitiei au inceput sa urmeze pasii politici ai calendarului semnat de liderii celor patru partide aflate la Putere, pentru finalizarea obiectului revocarii lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu din fruntea Parlamentului.
Astfel, cinci dintre membrii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor au cerut ieri convocarea Biroului pentru a schimba programul de lucru al Comisiei de modificare a Regulamentului acestui for legislativ.
Liderul grupului PNL, deputatul Eugen Nicolaescu, a precizat ca solicitarea este semnata de doi liberali, doi democrati si un conservator.
Potrivit declaratiilor lui Nicolaescu, Regulamentul Camerei prevede ca pentru convocarea Biroului Permanent este nevoie de solicitarea a patru dintre cei 13 membri. Tot Regulamentul prevede insa ca, pentru a fi in cvorum de lucru, Biroul Permanent are nevoie de prezenta a sapte membri.
„Vrem sa propunem schimbarea perioadei de functionare a Comisiei pentru Regulament. Vrem sa propunem ca data de reluare a lucrarilor 24 august, in loc de 27, si finalizare in 29 august in loc de 31“, a spus Nicolaescu. El a declarat ca, dintre cele 300 de amendamente aduse Regulamentului Camerei, membrii Comisiei mai au de discutat aproximativ 150.
O situatie similara este si la Senat, unde sase dintre parlamentarii PNL, PD si PC, membri ai Biroului Permanent, au adresat o scrisoare presedintelui Nicolae Vacaroiu, prin care solicita convocarea Biroului pentru aprobarea noului Regulament al Senatului si organizarea unei sesiuni extraordinare.
„Motivul aceste convocari consta in dorinta noastra de a incepe sesiunea extraordinara a Senatului cu dezbaterea legilor, pe baza unui regulament actualizat“, se arata in scrisoarea depusa de cei sase semnatari.
Potrivit calendarului Coalitiei, data-limita pentru inlocuirea lui Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase este 15 septembrie.