Liberalii si democratii vor sa convoace o sesiune extraordinara a Parlamentului la sfarsitul lui august pentru schimbarea presedintilor celor doua Camere, Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase.
Neintelegerile de la nivelul Aliantei PNL-PD se anuleaza cand este vorba despre preluarea definitiva a puterii la nivel politic. Cele doua partide au cazut de acord ca este momentul ca cei doi lideri social-democrati de la conducerea celor doua Camere ale Parlamentului, Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase, sa fie inlocuiti cu reprezentanti ai formatiunilor aflate la guvernare.
Consiliul National de Conducere al Aliantei D.A. a hotarat sa propuna la proxima sedinta a CNC al Coalitiei ca in ultima saptamana a lui august sa aiba loc o sesiune parlamentara extraordinara. Motivul il reprezinta necesitatea aprobarii noilor regulamente de functionare a Senatului si Camerei Deputatilor, in care se introduce institutia revocarii presedintilor acestora. Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ca cele doua partide din Alianta sunt hotarate ca sesiunea parlamentara din toamna sa se desfasoare dupa noi reglementari. Cu alte cuvinte, PNL si PD se pregatesc sa-i demita pe cei mai importanti doi oameni din stat dupa presedintele Romaniei.
Nicolaescu a precizat ca, in cazul Camerei Deputatilor, comisia de modificare a regulamentului va fi convocata pe perioada verii pentru a finaliza noul cod de functionare a acestui for legislativ. Se asteapta astfel introducerea acelor prevederi care sa faca posibila revocarea lui Adrian Nastase.
Regulamentul Senatului a fost modificat, noua varianta urmand sa fie introdusa pe ordinea de zi a plenului pentru a fi adoptata.
Eugen Nicolaescu nu a ezitat sa raspunda la atacurile fostului presedinte al PSD la adresa actualei Puteri prin prezentarea unei “carti negre a guvernarii PSD“, care scoate in evidenta toate neajunsurile perioadei Nastase.