Presedintele Traian Basescu a participat ieri, in capitala Greciei, la ceremonia de ratificare in Parlamentul elen a Tratatului de aderare a tarii noastre la Uniunea Europeana, precum si la sesiunea de lucru a Trilateralei Romania-Bulgaria-Grecia. La ambele evenimente participa si presedintele Bulgariei, Gheorghi Parvanov. Grecia este al cincilea stat a€“ dupa Slovacia, Ungaria, Slovenia si Cipru a€“ care ratifica Tratatul de aderare.
Presedintele Traian Basescu si-a exprimat speranta ca exemplul dat de Grecia, prin ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE, sa fie urmat si de alte state comunitare, vechi membre. El a multumit Greciei pentru increderea acordata. Potrivit sefului statului roman, prezenta sa si a presedintelui bulgar in Parlamentul de la Atena a reprezentat un semn de respect pe care l-au adus Legislativului elen.
La randul sau, premierul grec Costas Karamanlis a declarat ca Grecia a€žasteapta sa intalneasca Romania si Bulgaria in UE la 1 ianuarie 2007a€œ, ca membri cu drepturi depline. a€žCredem in viitorul Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana, lucru care va ajuta la asigurarea pacii si stabilitatii in zonaa€œ, a afirmat Karamanlis.