Cautare

699 de rezultate pentru "scoli" (3.01 secunde)
Avem de gind sa facem un credit de 600 de miliarde, care se va imparti pe comune, pentru drumuri comunale, pentru apa, gradinite, scoli, pentru canalizari si statii de epurare, unde este nevoie de oameni in plus.
Ministerul Educatiei trebuie sa sustina descentralizarea invatamantului si sa gestioneze fondurile pentru infrastructura, in aproximativ 10 saptamani urmand a fi livrate catre scoli primele 500 de microbuze pentru transportul elevilor.
Mai mult, ministrul Mihail Hardau a spus ca si invatamantul preuniversitar va fi descentralizat, se vor continua investitiile in campusurile universitare, scoli si gradinite, iar scolile vor fi informatizate.
Astfel se vor dota gratuit scoli, gradinite si unitati socio-medicale din unele localitati din judet. Consilierii judeteni demonstreaza prin acest prim proiect de hotarire comun ca o serie de decizii se pot lua in deplin consens.
31 de miliarde pentru investitii si reparatii la scoli; 5 miliarde de lei vechi pentru asistenta sociala; 3 miliarde de lei vechi pentru lemne de foc si 13 miliarde lei vechi reprezentind subventia municipalitatii la energia termicaā€¯, a spus primarul Dumitru Nicolae.
Din aceasta pozitie, consilierii municipali vor putea supraveghea mai bine cheltuielile care se fac in scoli, stiut fiind faptul ca incompetenta sau rea vointa au prilejuit in timp aruncarea a mii de miliarde de lei pe lucruri inutile.
"Este rusinos pentru Romania ca elevii ingheata in scoli", a declarat consilierul PRM. Alaturi de Nicolae Gheorghe au mai fost prezenti George Cojocaru, viceprimarul din Basarabi, Gica Popa, viceprimar la Poarta Alba, Paul Giuglea, presedintele organizatiei PRM Medgidia si altii.
Guvernul a alocat bani si pentru investitii si reparatii la scoli in tot judetul, indiferent de culoarea plitica a primarilor.
El s-a referit de fapt la problema interzicerii icoanelor in scoli promovata in urma unei decizii a Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.
Astfel, pentru proiectele de reabilitare si racordare la utilitati a unui numar de zece scoli din judet au fost alocate fonduri din rezerva bugetara a Guvernului, prevazuta in bugetul de stat pentru anul 2006, in valoare de 720.000 de lei noi.
Obiectivul numarul unu al viitorilor europarlamentari liberali este atragerea de investitii private si fonduri europene, intrucat "de ei depinde sa avem drumuri si sosele asfaltate, strazi si parcuri curate, spitale, gari, gradinite si scoli precum cele existente in Uniunea Europeana", a declarat Manea.
Fie ca reprezentau institutii bancare, universitati, scoli sau gradinite, hoteluri de prestigiu sau companii multinationale, femeile s-au aratat la fel de stingherite in fata aplauzelor a zeci de oameni, una dintre premiante recunoscand, in ciuda asigurarilor politicoase date de barbati, ca "pentru a reusi, o femeie trebuie sa porneasca cu un centimetru mai de jos".
Vom demara o serie de actiuni in acest scop mai ales in scoli", le-a spus primarul Dumitru Nicolae consilierilor locali.
In cadrul sedintei, membrii CTJ au mai aprobat solicitarea catre Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) sa sisteze programul de desfasurare a cursurilor in scoli pe 18 mai, cu propunerea ca orele sa fie recuperate intr-o alta zi ori cursurile sa fie concentrate in saptamanile ramase pana la incheierea anului scolar.
Pentru ziua de ieri, "ostilitatile" s-au derulat intre orele 8 si 10, cu o pauza incepand de la ora 10, intrucat conducerea ISJ convocase o sedinta cu directorii de scoli din judet.
Rezultatele se afiseaza pe 24 iunie Testele nationale contin trei probe obligatorii pentru elevii care au absolvit cursurile in scoli cu predare in limba romana, respectiv limba si literatura romana, matematica si, la alegere, istoria romanilor sau geografia (Romaniei), in functie de optiunea fiecarui candidat.
Inspectoratul Scolar Judetean se confrunta cu o problema noua, este vorba despre un numar prea mare de locuri scoase la admiterea in licee si scoli de arte si meserii fata de numarul celor care s-au inscris la repartizarea computerizata.
Vacaroiu a tinut sa le transmita senatorilor sa se duca luni la deschiderea anului scolar si sa invete din scoli ca legile trebuie respectate.
"In acest moment, exista in universitati si scoli o retea de plata care dubleaza procesul de invatamant si impiedica construirea unei adevarate ierarhii a valorilor in societatea noastra.
Vrem sa facem un apel catre Guvernul Romaniei, catre cei care sunt la putere, sa-si indrepte atentia mai mult asupra necazurilor pensionarilor, asupra problemelor din sanatate, a celor din scoli, si asupra initiativelor pe care le-a avut Partidul Conservator si care nu au fost rezolvate pana in prezent.
google-analytics.com