Vicepresedintele Consiliului Judetului, Marcela Sighinas, a raspuns ieri unor acuzatii venite din partea PSD conform carora PNL si PD isi favorizeaza primarii din judet. “Eu vreau sa va spun ca lucrurile nu stau in acest fel. Guvernul a aprobat banii pentru proiectele tehnice realizate pentru infrastructura, alimentare cu apa, punti pietonale sau statii pentru deseuri”, a declarat liberala.

Banii aprobati de Executiv in doua transe pentru mai multe proiecte va trebui sa fie cheltuiti pina la finele acestui an. In prima transa au fost aprobate proiecte din 24 de comune. Dintre acestea patru localitati au primari PSD. In a doua transa s-au aprobat bani pentru inca 19 localitati. In total e vorba de 37 de miliarde de lei vechi.

Marcela Sighinas a tinut sa sublinieze ca, dintre cele 43 de comune care au primit finantare pentru ceea ce inseamna parte tehnica a unor proiecte, 10 au primari de la PNL, 10 de la PD, 14 de la PSD, 8 de la PC si o comuna are primar independent. In plus, a spus penelista, comuna Suceveni, care are primar liberal, nu a primit finantare.

“Din rezervele bugetare ale Guvernului au fost acordate judetului Galati 1,875 milioane de lei. Orasul nostru a primit 1,7 milioane de lei, desi are un primar pesedist, iar Tecuci, care are un edil democrat, a primit doar 175 mii de lei. Guvernul a alocat bani si pentru investitii si reparatii la scoli in tot judetul, indiferent de culoarea plitica a primarilor. Critica trebuie facuta cu date. Nu se poate sa spui ca cei doi secretari de stat galateni, Mircea Toader si Victor Paul Dobre, au grija doar de comunele care au primari liberali si democrati”, a incheiat Marcela Sighinas.