Varianta oficiala privind retragerea de pe ordinea de zi a doua organigrame ale unor institutii din subordinea CJ a fost expusa de presedintele Eugen Durbaca.

In sedinta din data de 31 august a Consiliului Judetului, presedintele acestei institutii, Eugen Durbaca, a retras de pe ordinea de zi doua proiecte de hotariri privind modificarea organigramei la Muzeul de Stiintele Naturii si la Directia de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului. "Nu aveam toate aprobarile. Trebuia aprobare de la Agentia Nationala a Muzeelor si Cultelor. La Protectia Copilului puteam sa o introduc, dar nu aveam avizul de la Agentia Nationala pentru Protectia Copilului. Inainte de sedinta i-am intrebat daca au aceste aprobari si mi-au spus ca nu, de aceea le-am retras de pe ordinea de zi", a precizat Eugen Durbaca. Cele mai multe discutii au aparut la organigrama Muzeului de Stiintele Naturii, unde se infiinta un post de director coordonator, precum si un post de referent si doua posturi de muncitori sezonieri. Zvonurile dadeau ca sigura numirea lui Florin Pislaru in functia de director coordonator, dar, din lipsa avizelor, proiectul a fost retras. In schimb, organigrama CJ a nascut si ea polemici si nemultumiri, pentru ca s-a majorat numarul de personal. "S-a majorat pentru ca, in primul rind, avem foarte multe activitati neacoperite. Cabana Zatun, cabana Vladesti, lacul Zatun, care sint in paragina de fapt. Ca sa le introducem in circuitul turistic trebuie amenajate. Trebuie administrator ca lumea, trebuie oameni care sa le ingrijeasca asa cum trebuie, trebuie oameni care sa ingrijeasca livada de la Zatun, spatiile verzi si terenurile de sport de la Vladesti si Zatun. Numai aici trebuie vreo 25 de oameni. Nu mai vorbesc de celelalte activitati", a mai spus Eugen Durbaca.

Oameni pentru creditul de 600 de miliarde

De asemenea, volumul crescut de munca la nivelul directiei de investitii a CJ, dar si viitorul credit pe care conducerea Judetului intentioneaza sa-l faca, necesita, potrivit explicatiilor presedintelui CJ, un numar mai mare de personal. "A crescut volumul de investitii si era necesar ca din cei 7 oameni pe care-i am la investitii sa fac cel putin 15. Eu nu fac fata, nu pot face verificari. Nu pot urmari investitiile din judet. Avem de gind sa facem un credit de 600 de miliarde, care se va imparti pe comune, pentru drumuri comunale, pentru apa, gradinite, scoli, pentru canalizari si statii de epurare, unde este nevoie de oameni in plus. Nu putem executa astfel de lucrari fara oameni", a mai spus Eugen Durbaca.

De ce s-au suparat democratii

"Democratii au fost nemultumiti pentru ca s-a desfiintat, in avantajul oamenilor de care am nevoie, un post de director, care nu era prevazut, conform regulamentului, la contractuale. Eram in ilegalitate si am rezolvat aceasta problema. Eu ii inteleg, era omul lor, dar nu-l dam afara, il lasam acolo, cu acelasi salariu. Ei vroiau sa fie musai director. Sa-l ia sa-l puna director in alta parte", a mai spus presedintele CJ. In alta ordine de idei, reprezentantul PD aflat la sedinta Consiliului, Iulian Arama, a precizat ca va ataca in contencios hotarirea privind modificarea organigramei Consiliului Judetului pe motiv ca nu respecta prevederile Codului Muncii.