Integrarea in UE e mana cereasca pentru Romania, insa tara noastra trebuie sa fie atenta la intentiile organizatiilor oculte care doresc distrugerea identitatii nationale, a declarat ieri liderul PNG, Gigi Becali, la finalul unei dezbateri la care au participat istorici si reprezentanti ai mediului academic. El a sponzorizat organizarea unei dezbateri despre ce inseamna a fi roman in UE, la care au participat istorici precum Dinu C. Giurascu, Marian Oprea si reprezentanti ai mediului academic din Romania.
Gigi Becali a vorbit la final, aratandu-se indignat de faptul ca antevorbitorii sai s-ar fi declarat eurosceptici. El a aratat ca dupa aderare "vor flutura milioanele si milioanele de euro prin Romania", bani veniti de la UE pentru prosperitatea Romaniei, a locuitorilor ei si nu in ultimul rand pentru renasterea satului romanesc.
"ßi daca UE da bani pentru satul romanesc, inseamna ca nu ea doreste distrugerea identitatii nationale, dar noi trebuie sa fim atenti la organizatiile oculte care doresc, si ma refer aici la political corectness, care nu se poate aplica in Romania. Este neomarxism cultural", considera Becali. El s-a referit de fapt la problema interzicerii icoanelor in scoli promovata in urma unei decizii a Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. (A.M.)