Inspectoratul Scolar Judetean se confrunta cu o problema noua, este vorba despre un numar prea mare de locuri scoase la admiterea in licee si scoli de arte si meserii fata de numarul celor care s-au inscris la repartizarea computerizata. Prin urmare, aproximativ 17 clase din viitorul an scolar vor fi desfiintate, asa cum am aflat de la serviciul informatizare al ISJ.

Astfel, pentru inscrieriea la liceu in 2007 au fost scoase la concurs aproximativ 2.459 de locuri, iar numarul candidatilor dupa prima sesiune de admitere au fost de doar 1.900. Chiar si dupa afisarea rezultatatelor celei de-a doua sesiuni de admitere, ce va avea loc azi, nu se va acoperi decit o mica parte din locurile ramase libere. Motivul consta in faptul ca locurile ramase libere nu pot fi ocupate decit de cei care au ramas pe dinafara dupa prima repartizare. Prin urmare chiar si locurile din municipiu risca sa nu fie ocupate, cu toate ca au mai ramas locuri la Colegiul National "Cuza" si la Liceul Economic.

O alta consecinta a faptului ca 17 clase de elevi nu vor fi infiintate anul acesta se va indrepta spre profesori. Vor avea loc restringeri de activitate sau chiar se pot desfiinta posturi de cadre didactice din cauza numarul mic de elevi intr-o clasa. Reamintim ca pentru ca o clasa sa poata functiona trebuie sa aiba macar 15 elevi.