Rapiditatea cu care alesii municipali au aprobat pe banda rulanta, in circa 40 de minute, cele 498 de hotariri aflate pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local desfasurate joi dupa-amiaza, a fost tulburata doar de interventiile presedintelui IMM-urilor galatene, Marian Filimon, si mai ales a fostului director general al Apa Canal, Ion Stefan, care a luat cuvintul inainte de inceperea sedintei, criticind aspru hotarirea de scumpire cu 37% a pretului metrului cub de apa rece, pe care o considera nejustificata, afirmind ca societatea pe care a condus-o a reusit performanta negativa de a ajunge in numai 2 luni de la profit la pierderi.

"Desi sint inca membru al Consiliului de Administratie al Apa Canal, nu am fost invitat miercuri sa particip la sedinta Consiliului de Administratie al societatii. La aceasta sedinta s-a afirmat ca Apa Canal inregistreaza pierderi de 500 de milioane de lei, desi atunci cind eu am fost schimbat, pe motive pur politice, societatea avea un profit de 2,7 milioane de lei. Ce s-a intimplat cu cele 3,2 milioane? Voi depune o contestatie la Registrul Comertului si la Administratia Financiara privind exercitiul financiar aprobat in sedinta CA. Nu e posibil ca la saracia care exista si la politica social-democrata pe care domnul primar Dumitru Nicolae afirma ca o face sa se scumpeasca pretul apei reci cu 37%, iar apoi sa se scumpeasca si apa calda si caldura", a declarat Ion Stefan. Declaratiile critice ale acestuia nu au avut efectul scontat, alesii municipali aprobind majorarea cu 37% a pretului apei reci, un metru cub fiind acum de 2,37 lei, de la 1,73 lei.

Hotariri votate pe banda rulanta

Alesii municipali au mai aprobat rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al municipiului Galati pe anul 2007, bugetele de venituri si cheltuieli pe acest an ale societatilor comerciale aflate in subordinea Consiliului Local, chiriile pentru terenurile cu destinatie agricola, precum si proiectul privind infiintarea Fundatiei "Nicolae Mantu".

"Am infiintat aceasta fundatie pentru a putea astfel sa stringem banii necesari pentru a cumpara casa de la actualii proprietari, care au revendicat-o si au cistigat in instanta. Vom demara o serie de actiuni in acest scop mai ales in scoli", le-a spus primarul Dumitru Nicolae consilierilor locali.