Pe langa campania electorala, politicienii galateni au avut si alte preocupari in ultimele zile. Fie au avut dispute cu vecinii, fie s-au revoltat privind soarta romanilor din Italia, fie s-au luptat pentru proiectele lor, viabile sau nu.

Discutii si dileme

Postul de cel mai implicat politician este ocupat la sfarsitul acestor sapte zile de presedintele interimar al Organizatiei Judetene a Partidului National Taranist Crestin Democrat, Constantin Telegan, care a dovedit ca este ocupat pana peste cap cu tot felul de activitati privind partidul. Astfel, numai in ultima saptamana acesta s-a impliat total in campania electorala, unde are de muncit din greu pentru a readuce partidul in preferintele electoratului, dar le-a tinut si piept pensionarilor care, in opinia sa, i-ar vrea sediul ocupat momentan de partid.

Fie sau nu asa, pensionarii sunt de alta parere si ii acuza la randul lor pe taranisti ca-i cam sicaneaza. Important este totusi ca politicienii nostri nu stau degeaba si sunt implicati pana peste cap in fel de fel de activitati...

Partid "ocupat"

Cel mai activ partid este, si in aceasta saptamana, Partidul Conservator, care nu a uitat de proiectele descrise cu lux de amanunte cu o saptamana in urma, privind soarta limbii romane in judetele Harghita si Covasna, cele privind pensionarii, dar si banii pusi la CEC de oameni pentru a-si cumpara Dacii, dar nu le-au vazut nici pana in ziua de azi. Toate proiectele incep a prinde mai multa substanta si a atrage opinia alesilor nostri, ceea ce ne face sa credem ca, intr-o zi, vor avea sorti de izbanda.

Totodata, sub deviza "cate unul pe saptamana", Partidul Conservator l-a avut saptamana trecuta ca invitat pe Mihai Leu, candidatul PC aflat pe locul 6 in lupta pentru un loc in Parlamentul European, asta dupa ce alti eurocandidati conservatori au calcat pamantul galatean in ultimele saptamani.

Si ei sunt ai nostri...

Cel mai important politician al acestei saptamani este deputatul liberal Emil Strunga, care a tinut sa critice evenimentele din ultima vreme din Italia, care sunt indreptate spre concetatenii nostri, fara macar ca acestia sa aiba vreo vina. Strunga a asemanat problemele pe care le au romanii in Italia cu un holocaust mai mic si l-a adus in fata presei pe presedintele Asociatiei victimelor Holocaustului, Abraham Devy, care a descris cu lux de amanunte ce a trait in vremea Holocaustului si cu ce s-a ales acum, la batranete, de pe urma acestuia: inca aproximativ doi ani de trait...

Promovare prin spaga

Fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu, a declarat, sambata seara, ca Guvernul Tariceanu II promoveaza produse romanesti prin spaga. Prezenta la Galati, la campania de promovare a candidatilor PD pentru Parlamentul European, aceasta a atacat dur Guvernul Tariceanu, facand aluzie la cazurile grave de coruptie, dar si la activitatea actualilor ministri din cabinet. Sulfina Barbu a declarat ca "Guvernul Tariceanu II promoveaza produse romanesti prin spaga" si ca dupa episodul cu Decebal Traian Remes, in cancelariile europene s-a incercat traducerea in limbi straine a cuvintelor "caltabos" si "palinca".