Lideri importanti ai UDMR au participat joi la Dalnic, in judetul Covasna, la un Festival al Cartofului organizat sub sloganul "De la Dalnic la New York. Prin Sfantu Gheorghe si Bruxelles". Prezent la eveniment, alaturi de candidati pentru alegerile pentru PE ai Uniunii, parlamentari si demnitari locali, presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca, desi campania va incepe abia vineri la Miercurea Ciuc, festivalul la care participa face parte deja din campanie. Liderul UDMR a subliniat ca este un aspect important si simbolic faptul ca Uniunea deschide campania pe tema cartofului, a agriculturii.
El a apreciat ca este vorba despre un "mesaj pozitiv", in aceasta campanie Uniunea propunandu-si sa formuleze foarte exact ce vor face reprezentantii UDMR la Bruxelles si de ce este atat de important ca maghiarii sa aiba reprezentanti "cat mai buni" in PE.
"Intr-adevar, daca ne gandim, de exemplu, la agricultura sau la alte domenii prioritare ale societatii noastre, ne vom da seama ca, de-acum incolo, la Bruxelles se vor lua decizii extrem de importante. Pana acum, din pacate, in Romania nu am reusit sa cream conditii favorabile in agricultura producatorilor autohtoni", a spus presedintele UDMR, precizand ca "este o ocazie fericita" lansarea campaniei Uniunii pe tema cartofului.