Cautare

399 de rezultate pentru "portul" (5.24 secunde)
Mereu la moda si atenti la cerintele publicului larg, chinezii au inceput sa invadeze piata romaneasca cu produse contrafacute dedicate Campionatului Mondial de Fotbal.
De asemenea, acesta a tinut sa precizeze ca Portul Constanta creeaza identitatea acestei zone, fiind un varf de lance cand vine vorba de investitii.
Conducerea Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta a primit in cursul zilei de ieri, 26 iunie, vizita unor oameni de afaceri si consultanti spanioli, din Valencia, interesati de posibilitatile de afaceri oferite de Portul Constanta, de transportul pe Canalul Dunare-Marea Neagra, de posibilitatea unor investitii in parcurile industriale de la Navodari si Mangalia, precum si a unor investitii in turism, in special in realizarea unor baze de agrement.
In privinta editiei de anul acesta a cunoscutului targ de ambarcatiuni de agrement si articole de sport si turism TOMIS YACHT 2006, ce se va deschide maine in Portul Turistic Tomis, Mihai Daraban a precizat ca la el vor participa un numar de 40 de firme, dintre care 20 din Bucuresti si 15 din Constanta care isi vor expune produsele pe o suprafata expozanta de aproximativ 4.000 mp.
In Portul Turistic Tomis a avut loc ieri deschiderea oficiala a celei de a 12-a editii a Targului de ambarcatiuni de agrement, accesorii si articole de camping si sport-turism TOMIS YACHT 2006, eveniment organizat de Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta.
Pentru urmatoarea perioada, noul director si-a propus ca verificati sa fie cei care se ocupa cu fierul vechi si care isi desfasoara activitatea in Portul Constanta, urmand ca pana la sfarsitul anului in curs sa mai efectueze controale - tot pe aceeasi tema - la societatile comerciale din judetele Tulcea si Galati.
Presedintele CJ Dolj a adaugat ca autoritatile au in vedere ca pe viitor cheiul care va fi amenajat in portul Rast sa poata fi extins printr-un alt proiect european.
Prefectul Constantei a afirmat ca in acest moment exista pe acest domeniu proiecte desfasurate in Portul Constanta.
Cu acest prilej, managerul general al singurei companii din Romania specializata in stocarea si operarea produselor petroliere importate sau exportate de tara noastra prin Portul Constanta a afirmat ca in ciuda unui complex de imprejurari nefavorabile, dintre care se remarca conflictul din Orientul Mijlociu si inchiderea rafinariei RAFO Onesti profiturile societatii constantene nu s-au diminuat, iar programul de investitii nu a fost afectat.
Investitiile facute prin POS Transport urmaresc asigurarea conexiuni eficiente cu reteaua trans-europeana de transport TEN-T si cu Portul Constanta. (S.N.)
In deschiderea evenimentului, Dan Docan, presedintele Asociatiei Romane pentru Combaterea Contrafacerilor a precizat ca organizarea la Constanta a acestei importante conferinte internationale la care participa invitati din SUA, Franta, Ungaria, Anglia, Cehia si din alte tari s-a datorat faptului ca prin aceasta regiune a Romaniei se deruleaza o mare parte din schimburile comerciale ale tarii noastre, fapt care implica si patrunderea prin Portul Constanta a unui numar mare de produse contrafacute.
Primarul orasului Navodari, Tudorel Calapod a anuntat faptul ca au fost deja finalizati aproximativ 15 kilometri din totalul de 24 a retelei de conducte care vor racorda locuitorii orasului la sistemul de gaze beneficiind de acest lucru 60 consumatori ai orasului.
Aici, marfurile transportate intre Romania si Bulgaria vor face dovada statutului comunitar prin prezentarea unui document intocmit in conformitate cu Regulamentul Vamal Comunitar, care va fi vizat de biroul vamal din portul de plecare.
Noul port la Dunare din localitatea doljeana Rast va fi construit de o societate craioveana.
Daca industria, exportul, importul, traficul de marfuri prin Portul Constanta si rata somajului au avut o evolutie buna in acest an fata de perioada similara a anului trecut, indicatorii din turism au avut cea mai slaba evolutie din ultimii ani.
Lipsa parcarilor din Mangalia a starnit, in special in acest sezon estival, cand numarul foarte mare al autoturismelor sosite pe litoral a sufocat circulatia in oras si statiuni, protestul locuitorilor, care solicita, pe termen scurt, amenajarea unor sisteme de "alveole" de parcare pe cordonul Saturn-Venus, in Portul Turistic, statiunea Neptun, iar pe termen mediu si lung amenajarea unor parcari subterane sau supraetajate in zone rezidentiale, zone de agrement, zone de expansiune economica.
Intre portul bulgar Vidin si orasul Calafat din Romania se va construi un pod peste Dunare, in acest sens fiind semnat ieri un acord intre autoritatile romane si bulgare.
Potrivit acestuia, in timp ce doljenii pot exploata din punct de vedere turistic vestigiile romane, muzeele, portul si cultura traditionala (poate chiar un Targ al Calusarilor), la Pleven, de exemplu, se poate practica atat un turism de shopping (practica preturi cu aproximativ 30% mai mici decat la noi), cat si unul centrat pe monumentele si muzeele din zona (Mausoleum-Ossuary, Muzeul Liberarii).
Potrivit directorului general al CN APMC, Mircea Banias, discutiile cu delegatia rusa, din Portul Rostov pe Don, s-au referit la transportul de containere.
Nici societatile fara case de marcat nu au lipsit de pe meniul Garzii Financiare, care a amendat cu cate 8.000 RON si a dispus inchiderea SC Tomy Club SRL, din Portul Constanta si SC Modor Prest SRL.
google-analytics.com