Cautare

399 de rezultate pentru "portul" (3.41 secunde)
Incaltaminte si cosmetice contrafacute, in valoare de peste un milion de euro, au fost descoperite in portul Constanta. La fel si vamesii, politistii de frontiera si cei de la Politia Transporturi au gasit, in nenumarate randuri, astfel de produse.
in Portul Turistic din Mangalia se va desfasura cea mai mare expozitie de veliere marca Bavaria, organizata vreodata in tara noastra.
Vamesii constanteni au descoperit si retinut articole susceptibile a fi contrafacute, in valoare de aproximativ 740.000 lei (210.000 euro), precizeaza Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale.
Ministrul a participat, marti, la semnarea unui acord intre Agentia pentru Comert si Dezvoltare a Statelor Unite si Romgaz pentru acordarea unui grant in valoare de 1,06 milioane dolari pentru realizarea unui studiu de fezabilitate referitor la constructia unui terminal de gaz natural lichefiat in portul Constanta.
Rompetrol a investit peste 175 milioane dolari in constructia unui terminal petrolier la Marea Neagra si cresterea cu 350% a capacitatii de tranzit a produselor petroliere prin portul Midia.
Potrivit aceluiasi comunicat remis redactiei, Grupul Rompetrol a finalizat constructia unui terminal marin in largul Marii Negre, care va asigura reducerea distantei de aprovizionare cu titei a rafinariei cu aproximativ 33 de kilometri fata de traseul prin portul Constanta si va permite realizarea unor reduceri importante de cost, de cel putin 4-5 USD/tona.
“Capacitatea anuala de transfer a terminalului este de 24 milioane tone titei si va permite realizarea unor reduceri de cel putin 4-5 dolari/tona a costurilor de aprovizionare prin scaderea distantei cu aproximativ 33 de kilometri fata de traseul prin portul Constanta si prin eliminarea pierderilor tehnologice aferente.
Astfel, pe langa proiectul celui de-al II-lea pod rutier peste Canalul Dunare-Marea Neagra in zona ecluzei Agigea se numara si finalizarea digului de larg in Portul Constanta, precum si dezvoltarea capacitatii feroviare in sectorul fluvio-maritim al Portului Constanta.
In urma controalelor efectuate in randul agentilor economici care isi desfasoara activitatea in Portul Constanta au fost impuse 57 de masuri.
Cresteri s-au inregistrat si la exporturile de produse petroliere, efectuate din Portul Midia de la 58. 000 tone in 2008 la 97.
Traditionala manifestare expozitionala, organizata de catre CCINA in parteneriat cu Complexul Expozitional Ahoy din Rotterdam (Olanda), reuneste 38 de firme care isi expun ofertele de produse pentru industria constructoare de nave pe o suprafata acoperita de 380 mp, in interiorul Terminalului de Pasageri din Portul Constanta, a precizat Mihai Daraban.
De mentionat ca ieri, in cadrul intalnirii, au fost prezenti, in Portul Constanta, la initiativa Ambasadei olandeze in Romania, si ministrul Transporturilor din Olanda, dar si omologul roman, Radu Berceanu.
Tot vineri, in Constanta s-a aflat si secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Marin Anton, care a aratat ca Portul Constanta are, in momentul de fata, 4 proiecte importante:
Expozitia va vea loc in Portul Tomis unde vor fi prezente yachturi, ambarcatiuni de talie mica, mijlocie si mare, barci cu motor si accesorii pentru acestea din Bucuresti, Bulgaria, Croatia si nu in ultimul rand Constanta.
In conditiile in care indienii asigurau mai mult de jumatate din cifra de afaceri a Comvex, decizia operatorului vine sa-i asigure un venit fix, indiferent daca ArcelorMittal isi va reduce productia de otel si implicit importurile de materii prime prin Portul Constanta cu 30, 50 sau 80%.
A urmat apoi Portul Constanta, Sportul Studentesc, Dinamo Bucuresti, Rocar Bucuresti, Universitatea Craiova, Otelul Galati, FCM Bacau, Steaua Bucuresti, FC National Bucuresti, Hapoel Bnei Sachnin, Maccabi Netanya si Sageata Stejaru.
"De o importanta deosebita pentru Portul Constanta, traficul reprezentat de industria siderurgica si metalurgica a inregistrat scaderi considerabile la urmatoarele grupe de marfa:
Pana in prezent, din diverse ratiuni, autoritatile au inchis ochii, s-au facut ca nu inteleg ca se fura motorina adusa prin Portul Constanta sau ca se declara alte produse decat cele reale, pentru a nu fi achitate achize in valoare de miliarde de lei, in prezent insa cercetarile au intrat in linie dreapta.
"In dana 45-46 din Portul Constanta, am identificat firma Romtim Construct Group care efectua lucrari pentru MinMetal, la halele unui terminal de cereale, fara a detine insa autorizatie de constructie.
Una din multele tentative de eludare de la plata taxelor vamale a fost descoperita, in Portul Constanta Sud, in luna aprilie a acestui an.
google-analytics.com