Cautare

399 de rezultate pentru "portul" (3.06 secunde)
Printre cele mai cunoscute firme ce au concesionat terenuri in Zona Libera a Portului Constanta Sud amintim aici APM Terminals (reprezentanta romaneasca a celebrului operator mondial de marfuri containerizate Maersk), Heinrig Impex, Kronospan (operator portuar de produse lemnoase, subsidiar al Grupului austriac Kronospan care detine mai multe fabrici de materiale lemnoase in Romania), LSI Inspections, Romned Company (important operator portuar din Portul Constanta) si nu in cele din urma compania Plusfood (procesator de carne de pui, firma infiintata cu capital exclusiv olandez si care este condusa de Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu).
Potrivit analistilor, cotatia ascendenta a petrolului a fost determinata si de reducerea stocurilor de carburanti in Statele Unite, precum si de o greva a angajatilor din portul francez Fos-Lavera, al treilea mare terminal petrolier la nivel mondial, care dureaza de 16 zile.
si, dupa ce a intrat in sectorul romanesc al Dunarii pe la Drobeta Turnu Severin, va fi debarcat in Portul Oltenita pentru a fi preluat de un camion de mare tonaj.
"Constructia centurii va descongestiona semnificativ traficul sufocat acum atat de TIR-urile care vin in Portul Constanta, cat si de autoturismele care sosesc pe litoral.
De asemenea, de precizat ca magazinele duty-free vor mai putea fi deschise in porturi si aeroporturi, dar numai pentru pasagerii care au destinatii tari terte. In Constanta, duty-free-uri vor fi deschise in Portul Constanta si in aeroportul Mihail Kogalniceanu.
In cursul zilei de marti 29 mai a.c. lucratorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanta Sud au descoperit, intr-un container sosit din China, nu mai putin de 6.000 de costume trening, inscriptionate cu semnul distinctiv al firmei Adidas si Puma.
Nereguli au fost descoperite si la cantina din Portul Constanta apartinand SC Expres Age SRL, unde comisarii au sesizat faptul ca nu exista casa de marcat , motiv pentru care s-a aplicat o amenda de 8.000 lei.
SOCAR a achizitionat recent un terminal petrolier in Georgia, cu o capacitate de depozitare de 30 de milioane de tone si urmeaza sa construiasca o rafinarie in Portul Ceyhan in Turcia.
Un container sosit din China, continand nu mai putin de 24.192 perechi pantofi sport susceptibili a fi contrafacuti, a fost descoperit in Portul Constanta de catre vamesii din cadrul Biroului Vamal Constanta Sud.
In Portul Turistic Tomis a avut loc ieri festivitatea de deschidere a celei de a XIII-a editii a Targului "Tomis Yacht 2007".
Liderul Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare, Petre Costel, ne-a declarat ca sindicalistii se vor intruni in cursul saptamanii viitoare, pentru a stabili masurile pe care le vor lua, iar blocarea portilor de acces in Portul Constanta este una dintre ele.
Reprezentantii Portului Brcko din Bosnia si Hertegovina au mentionat ca exista bune posibilitati de colaborare cu Portul Constanta si au adresat invitatia de a se organiza o actiune de prezentare si in Bosnia si Hertegovina.
Potrivit reprezentantilor Sectiei Regionale a Politiei Transporturi Constanta, politistii si vamesii au controlat, la sfarsitul saptamanii trecute, un container sosit in Portul Constanta, din China.
Vamesii constanteni au descoperit ieri in urma unui control intr-un container sosit din China marfuri contrafacute in valoare de peste un milion de euro.
Parcul ar avea acces la calea ferata, la Portul Calafat, la un drum european si la un drum national.DezavantajeDin pacate, Calafatul se afla la aproximativ 90 de kilometri de cel mai apropiat oras mare.
La randul sau, Valeriu Bajenaru, directorul general al Decirom SA (vechi si important operator portuar din Portul Constanta, care are acelasi patron ca si firma spaniola Ceminter) a declarat ca nu este vorba despre un simplu terminal, obiectivul inaugurat ieri avand si rolul de a efectua amestecul pentru obtinerea unui tip nou de ciment pe piata romaneasca.
Dupa mai bine de jumatate de an in care Portul Constanta a fost lipsit de lucrari de dragare, lucrurile reintra in normal, iar atribuirea unui contract privind dragajul de intretinere in porturile Constanta, Midia si Mangalia a devenit o chestiune de zile.
Din prezentare nu au lipsit referiri la Portul Constanta si la importanta lui europeana, la Canalul Dunare-Marea Neagra, la industria turistica, petrochimica, constructoare de masini, de nave, producatoare de materiale de constructii, precum si la agricultura constanteana.
Potrivit comisarului sef Cristian Radu, produsele provin din China si au fost aduse ilegal in Portul Constanta, in mai multe containere.
- CSCT apartine Dubai Port World, unul dintre liderii mondiali in domeniul operarii containerelor transportate pe cale maritima, companie care a concesionat de la Administratia Porturilor Maritime modernul Terminal de Containere din Portul Constanta Sud) "a creat 586 locuri de munca, a reinvestit intregul profit realizat, in paralel cu efectuarea de investitii suplimentare considerabile pentru crearea locurilor de munca existente in prezent si pentru investirea in construirea de platforme, cladiri si achizitionarea de utilaje".
google-analytics.com