Cautare

3316 de rezultate pentru "guvernarea pd l udmr independenti" (3.57 secunde)
Eforturile lui Vasile Blaga de a-l convinge sa se razgandeasca au esuat. ... In acest moment, Puterea se bazeaza pe 46 de senatori PDL, 8 senatori UDMR si 14 senatori UNPR, in total 68.
Conducerea Partidului Civic Maghiar (PCM) a decis sa accepte, de principiu, oferta UDMR privind o coalitie interna in vederea participarii la alegeri pe liste comune, urmand sa aiba loc negocieri pe aceasta tema.
Conducerea Partidului Civic Maghiar (PCM) a decis sa accepte, de principiu, oferta UDMR privind o coalitie interna in vederea participarii la alegeri pe liste comune, urmand sa aiba loc negocieri pe aceasta tema.
Acum ma intorc in PNL, partidul pe care l-am fondat in 1990, ca si cum m-as intoarce acasa", a spus Stefarta.
Senatorii care au parasit grupurile parlamentare pentru a deveni independenti nu vor putea sa-si pastreze si posturile in comisiile permanente importante, asa cum ar fi dorit pedelistii.
Daca alegerile au configurat, la inceputul lui 2010, doua posibile blocuri politice - pe de-o parte, coalitia PDL-UDMR-independenti-minoritati, pe de alta, PSD si PNL - sapte luni mai tarziu, sondajele determina reamenajarea scenei si, implicit, refacerea calculelor pe termen mediu si lung.
Daca alegerile au configurat, la inceputul lui 2010, doua posibile blocuri politice - pe de-o parte, coalitia PDL-UDMR-independenti-minoritati, pe de alta, PSD si PNL - sapte luni mai tarziu, sondajele determina reamenajarea scenei si, implicit, refacerea calculelor pe termen mediu si lung.
Dintre cele cinci, UDMR a zis deja "pas", pentru ca, astazi, si-a autoproclamat zi libera in teritoriile in care maghiara tocmai a fost declarata, vineri, drept limba oficiala! ... UDMR are detasarea de a nu raspunde, prin niciun reprezentant, invitatiei la consultari adresata de Presedintele Romaniei.
La votul politic pentru consiliile judetene, scorul PSD este de 37,58%, urmat de PNL, cu 31,93%, ALDE, cu 6,31%, UDMR, cu 5,33%, si PMP, cu 4,27%. ... PNL a obtinut 496 de mandate, UDMR 95 de mandate, ALDE 76, iar PMP 37.
si UDMR l Dar nici PRM, PNt-CD si PNG nu au ramas de caruta.
Judecand dupa numarul de mandate obtinute, Aliantei PNL-PD ii va fi foarte greu sa obtina o majoritate parlamentara, necesara investirii unui eventual Guvern promis de noul sef al statului, Traian Basescu, fara a apela la voturile PRM. ... PNL-PD 161, PRM 69, UDMR 32, iar grupul minoritatilor nationale 18 mandate.
PNL-PD nu va trece de Parlament, expusa ferm de presedintele ales, Traian Basescu, a starnit panica in randul partidelor mici, UDMR si PUR, ca nu vor mai trece pragul electoral.
Asa afirma reprezentantii Aliantei, in cazul in care propunerile pentru noul Guvern vor trece de votul parlamentarilor PSD, PC si UDMR, premierul desemnat de Traian Basescu, precum si cabinetul sau, isi vor da demisia de cite ori se va impune Noul prim-ministru care urmeaza a fi desemnat de presedintele Traian Basescu va fi tot Calin Popescu Tariceanu, a declarat, ieri, senatorul de Dolj Radu Berceanu.
UDMR nu va iesi de la guvernare chiar daca Statutul minoritatilor nationale nu va fi adoptat in Parlament. Presedintele UDMR Covasna, Albert Almos, se declara convins ca Statutul va fi votat cu tot cu articolul referitor la autonomia culturala.
Voiculescu a declarat ca, desi a semnat un acord cu Markó Béla, prin care UDMR sprijinea initiativa PC privind reprezentarea in structurile locale a romanilor minoritari din zonele in care majoritare sunt alte etnii, udemeristii au incalcat intelegerea.
Liderii UDMR au anuntat sambata la Targu Mures ca vor ca Statutul minoritatilor sa fie adoptat de Camera Deputatilor pana la Raportul de tara din toamna.
Puiu Hasotti (senator PNL), Verestoy Attila (senator UDMR), Adrian Nastase (deputat PSD), Markó Béla (senator UDMR), Gyorgy Frunda (senator UDMR), Radu Berceanu (senator PD), Mihail Popescu (senator PSD), Dragos Ujeniuc (deputat PNL), Mircea Cosea (deputat PNL), Sotiris Fotopolos (deputat, minoritatea elena), Marin-Jean Marinescu (deputat PD), Aurel Vainer (deputat, minoritatea evreiasca), Oana Manolescu (deputat, minoritatea albaneza), Kelemen Hunor (deputat UDMR), Vladimir Mircea Farsirotu (deputat PRM), Kelemen Attila (deputat UDMR), Toro Tibor (deputat UDMR), Becsek-Garda Dezso (deputat UDMR).
Kincses Elod, fostul presedinte al UDMR Mures, i-a recomandat ieri lui Markó Béla sa faca publice si rapoartele pe care le-a facut inainte de 1989 despre intalnirile cu scriitorii maghiari.
Presedintele UDMR, Markó Béla, sustine ca ar fi benefica pentru Romania desemnarea unui reprezentant al Uniunii in calitatea de comisar european, totodata el aratandu-se deranjat ca discutiile privind anumite functii se poarta ca si cum in Coalitie ar exista numai PD si PNL.
Markó Béla a fost reconfirmat in functia de presedinte UDMR pentru urmatorii 4 ani, cu o majoritate covarsitoare de voturi. 436 de delegati i-au acordat girul pentru un nou mandat parlamentarului UDMR si doar 42 de participanti la Congres s-au exprimat impotriva sa.
google-analytics.com