UDMR nu va iesi de la guvernare chiar daca Statutul minoritatilor nationale nu va fi adoptat in Parlament.
Presedintele UDMR Covasna, Albert Almos, se declara convins ca Statutul va fi votat cu tot cu articolul referitor la autonomia culturala. Almos si-a exprimat convingerea ca UDMR isi va convinge partenerii de Coalitie sa adopte proiectul de lege privind Statutul minoritatilor, inclusiv cu articolul referitor la autonomia culturala. "Este datoria noastra sa-i convingem pe partenerii nostri sa accepte autonomia culturala", a spus Albert Almos.
Intrebat daca UDMR va iesi de la guvernare in cazul in care aceasta initiativa legislativa nu va fi votata in forma dorita de Uniune, liderul organizatiei din Covasna a spus ca acest lucru nu se va intampla. "Cred ca UDMR nu va iesi din coalitia de guvernamant fiindca aceasta lege nu se va vota fara autonomia culturala", a spus Albert Almos.
Pe de alta parte, presedintele UDMR Covasna respinge afirmatiile liderului PSD, conform carora romanii din zona ar simti o represiune de asimilare si de scoatere din priza in ceea ce priveste proiectele si activitatile economice si considera ca PSD este responsabil de declinul economic al zonei.
"Resping in mod ferm ideea vehiculata de liderul PSD, Mircea Geoana, ca romanii din Covasna sunt asupriti", a declarat Almos. El i-a atras atentia presedintelui PSD ca nu UDMR este responsabila de declinul economic din acest judet, ci mai degraba PSD.
Almos a sustinut ca, "pentru a distruge imaginea UDMR si pentru ca unii baroni PSD sa se imbogateasca, PSD a sacrificat si populatia romaneasca". (C.A.)