Cautare

283 de rezultate pentru "gripa" (5.99 secunde)
Van a explicat ca gunoiul nu trebuie sa se tina pe astfel de platforme decat in cazuri speciale, cum a fost la noi gripa aviara, insa in mod normal acesta se imprastie pe camp, ca ingrasamant natural.
Ministerul Sanatatii si Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) vor derula un proiect privind prevenirea si combaterea extinderii gripei aviare.
Astfel, putem exporta acum doar din zona de Vest, dar inexplicabil nu din cea de Sud-Est, care nu a avut nicio problema cu gripa aviara.
O majorare semnificativa, de 20-30%, se va inregistra si in cazul turismului din Delta Dunarii, care isi revine puternic dupa gripa aviara.
Reprezentantii Autoritatii National Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) nu s-au implicat suficient si nu au explicat la Bruxelles ca interdictia de a exporta carne de pasare nu mai este necesara deoarece gripa aviara a fost eradicata in toata tara, sustine presedintele UNCPR.
Este vorba despre o zona de supraveghere pe o raza de 10 km in jurul focarului de gripa aviara semnalat in Ungaria, fata de care s-au adoptat aceste restrictii, a aratat seful ANSVSA.
Focare de gripa aviara au mai fost identificate de la inceputul acestui an in state precum Ungaria, Turcia si Rusia.
Dupa criza provocata de gripa aviara, romanii au mai renuntat la cresterea pasarilor in 2006, in favoarea animalelor.
Alte subiecte prezentate de ministru la Buxelles au vizat restructurarea din sectorul zaharului, cultivarea cartofului modificat genetic destinat productiei de amidon, solicitarile Romaniei si Bulgariei privind seceta, informari din partea Comisiei privind negocierile OMC si gripa aviara, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii.
Exportul de carne de pasare nu va fi afectat de gripa aviara, deoarece in zona focarului nu exista complexuri de crestere a pasarilor, iar pentru Romania, ca stat membru, nu vor fi impuse restrictii la nivel national pentru comertul cu carne de pasare, a declarat Nicolae Lazar, director al directiei de sanatate animala din cadrul ANSVSA.
Cele mai multe au majorari de costuri din cauza diferentelor de curs valutar, a cresterii salariilor si a pretului energiei. Firmele de confectii care lucreaza în sistem lohn pentru piata externa dau semne de gripa.
Dar in perioadele de epidemii, cum ar fi epidemia de gripa, evident, vom pastra distanta fata de bolnav si vom evita sa dam mana cu acesta.
gripa si raceala. Cu un continut ridicat de glucide, vitaminele A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si fier, gutuile intaresc sistemul imunitar si il ajuta sa lupte impotriva virozelor respiratorii.
Cainii trebuie inlaturati URGENT de pe strazi si eutansiati precum orice alt daunator (sobolan, pasare bolnava de gripa aviara etc.), nu protejati in detrimentul cetatenilor.
Intoxicatiile acute sunt relativ restranse si fac parte din categoria afectiunilor mai rare comparativ cu patologia cardiovasculara, infectiile, gripa etc.
Poti sa iei foarte usor o gripa sau o infectie, de exemplu. In acelasi timp, poti resimti influenta negativa ce vine dinspre o anumita persoana, sau pur si simplu din campurile din jurul nostru (din care, cand suntem sanatosi, selectam numai pozitivitatea).
Actiunea ei este adesea foarte rapida. Angina, gripa, de exemplu, sunt de obicei vindecate in una sau doua zile, chiar cazurile cronice.
Aceasta crestere s-a datorat, in special, medicamentelor din portofoliul de oncologie dar si cererii mari pentru medicamente antivirale, cauzata de sezonul sever de gripa din America de Nord.
SNMF atrage atentia ca beneficiile vaccinarii se extind de la sugar si adolescent pana la adult si varstnic, prin protectia contra bolilor amenintatoare de viata ca difterie: pneumonie, poliomielita, gripa, meningita, cancer de col uterin, cancer hepatic etc.
Atat inapetenta, cat si anorexia pot aparea deseori inainte si/sau in timpul unei imbolnaviri sau in perioada de covalescenta dupa unele boli, asa cum sunt bronhopneumonia, enterocolita, glomerulonefrita, verminozele intestinale si aproape toate bolile infectocontagioase (rujeola, rubeola, gripa, oreionul, scarlatina, dizenteria, hepatita epidemica).
google-analytics.com